r
Nosalty Logó

Rakott palacsintatorta Timi Poppins-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Rakott palacsintatorta Timi Poppins-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A palacsinta töltéséhez

A vaníliapudinghoz

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A palacsinta töltéséhez

A vaníliapudinghoz

Összesen 3498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A palacsinta töltéséhez

A vaníliapudinghoz

Összesen 143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1772 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A palacsinta töltéséhez

A vaníliapudinghoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta elkészítése:
  2. Összeállítjuk a palacsintatésztát: a lisztet, tojást, sót, tejet összekeverjük, és a szódavízzel addig hígítjuk, míg a megfelelő sűrűséget nem kapjuk. Állni hagyjuk fél órára.
  3. Majd kisütjük a palacsintákat. Megfelelő palacsintaserpenyő használatával eltekinthetünk az olajtól. Én azért nem tettem a tésztába cukrot, mert a torta így is elég édes lesz, plusz nem annyira ragad le.
  4. Körülbelül 20-25 palacsintára számíthatunk ebből az adagból, attól függően, hogy milyen vastagra sikerültek. A tortánál célszerű a vékonyabb palacsintatészta. Amikor kisültek a palacsinták, megtöltjük őket a kakaóporos-porcukros keverékkel, majd hűlni hagyjuk őket.
  5. Vaníliapuding elkészítése:
  6. Kifőzzük a vaníliapudingot, a port egy tálba öntjük, megcukrozzuk, és apránként adagolva elkeverjük a tejjel, először csak keveset adunk hozzá, hogy csomómentes legyen.
  7. Felforraljuk, majd amikor forrni kezd, és besűrűsödik, levesszük a tűzről.
  8. A torta elkészítése:
  9. Ez alkotómunkát igényel, a palacsintákat körülbelül 3 cm széles karikákra vágjuk, és egy jénai edénybe kirakjuk őket. Az alsó sor lefele néz, az oldalsó sorok pedig kifelé, hogy jól kivehető legyen a mintázat.
  10. Nekem a közepébe kevés palacsinta jutott, így csak 3 szintet csináltam, a lyukakat pedig a ráöntött vaníliapuding tökéletesen kitöltötte. A legfelső réteg puding legyen, én lezárásként egy vicces alakú palacsintát tettem a tetejére, és meghintettem szilvalekvárral.
  • Tepsi mérete: 30x40x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5510
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének meglepni valakit szülinapjuk alkalmából.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott palacsintatorta Timi Poppins-tól
Timi Poppins 37 recept

Erika barátnőmnek szülinapja volt, a vidéki nyaralójukba mentünk le megünnepelni. Sajnos a hosszú út során akármilyen torta elolvadt volna nyár révén, így kitaláltuk, hogy az ő konyhájukban majd alkotunk neki valami szépen. Itt a Nosalty honlapján keresgéltem tortarecepteket, végül egy rakott palacsintatortát választottam Brigi konyhájából, de mivel nem sikerült olyan szépen, mint az övé, én szimplán a jénaiban hagytam, és a tetejét dekoráltam. Remélem tetszik Nektek, a tetejére akármilyen jópofa szöveget lehet írni, vagy rajzolni idénygyümölcsből vagy a nyáron eltett lekvárból!

Hozzávalók

A palacsintához

A palacsinta töltéséhez

A vaníliapudinghoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...