r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán árpagyöngyével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Rakott padlizsán árpagyöngyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 458 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 1832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük az árpagyöngyét dupla mennyiségű vízben kevés sóval, 2 ek olajjal.
  2. A padlizsánt felkarikázzuk héjával együtt, sózzuk, majd szűrőbe tesszük, egy tányérral lenyomjuk, és várunk egy órát, amíg kicsöpög.
  3. Majd serpenyőben elősütjük a héjas, kb. 2 cm vastag padlizsánkarikákat kevés olajon.
  4. Félretesszük, majd a felaprított hagymán megpirítjuk a felszeletelt gombát, amit sóval,borssal és sok borsikafűvel ízesítünk.
  5. Ezek után egy jénaiba rétegezzük a sült padlizsánt, árpagyöngyét, pirított gombát, közé sok-sok paradicsomkarikát.
  6. Tetejét padlizsánnal, tejföllel,reszelt sajttal lezárjuk.
  7. Forró sütőben kb.35-40 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2773
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy húsmentes hétvége keretében készült ez a színes, csupa zöldséges, kímélő fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...