r
Nosalty Logó

Rakott krumpli zalai módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott krumpli zalai módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

773
Kalória
23.7g
Fehérje
45g
Szénhidrátok
56.2g
Zsír
321.3g
Víz
306.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
7.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni a héjában.
  2. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Mikor már üvegesre sütöttük, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát. Ezután visszatesszük a tűzre, és beleöntjük a tejfölt. Kicsit megrottyantjuk, és ezzel készen is van a mártásunk a krumplihoz.
  3. Megfőzzük a tojásokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. Mikor a krumpli megfőtt, meghámozzuk őket.
  5. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és meghintjük kevés zsemlemorzsával. Elkezdjük a rétegezést.: krumplikarikák, tojás, kolbász, majd rá a paprikás tejföl, és ez mindaddig, míg el nem fogy a hozzávalónk. Tetejét megkenjük tejföllel, és a sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük, amíg meg nem pirult a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mielőtt nem ismertem ezt a verziót, nem igazán tartozott a kedvenceim közé ez az étel, olyan száraz. Mikor Zalaegerszegen laktam, ott lestem el ezt a receptet. Ez jó szaftos, élvezet enni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!