r
Nosalty Logó

Rakott krumpli zalai módra

NS
Rakott krumpli zalai módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

773
Kalória
23.7g
Fehérje
45g
Szénhidrát
56.2g
Zsír
321.3g
Víz
306.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni a héjában.
  2. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Mikor már üvegesre sütöttük, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát. Ezután visszatesszük a tűzre, és beleöntjük a tejfölt. Kicsit megrottyantjuk, és ezzel készen is van a mártásunk a krumplihoz.
  3. Megfőzzük a tojásokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. Mikor a krumpli megfőtt, meghámozzuk őket.
  5. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és meghintjük kevés zsemlemorzsával. Elkezdjük a rétegezést.: krumplikarikák, tojás, kolbász, majd rá a paprikás tejföl, és ez mindaddig, míg el nem fogy a hozzávalónk. Tetejét megkenjük tejföllel, és a sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük, amíg meg nem pirult a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mielőtt nem ismertem ezt a verziót, nem igazán tartozott a kedvenceim közé ez az étel, olyan száraz. Mikor Zalaegerszegen laktam, ott lestem el ezt a receptet. Ez jó szaftos, élvezet enni. :)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...