Rakott krumpli Youlcsitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Youlcsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rakottashoz
-
200g burgonya116 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártáshoz
-
7g finomliszt24 kcal
-
58g tej33 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Összesen
542
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rakottashoz
-
1200g burgonya693 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártáshoz
-
40g finomliszt146 kcal
-
350g tej196 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
3249
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
Rakottashoz
-
46.3g burgonya27 kcal
-
13.9g főtt tojás22 kcal
-
7.7g kolbász35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Mártáshoz
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
7.7g tejföl15 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
127
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1312.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 760 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
542
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.2 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7876.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 4560 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1281.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1094 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 1781 mg
-
Retinol - A vitamin: 1085 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2341 micro
Összesen
3249
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Rakottashoz
Mártáshoz
-
4 dkg finomliszt
-
3.5 dl tej
-
2 dl tejföl
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
Rakottashoz
- Tegyük oda főni a krumplit és a tojást. Karikázzuk fel, és süssük ki a kolbászt, de ne legyen száraz, csak engedje ki a zsírját, hogy felhasználhassuk a mártáshoz. Ha megfőtt, és megpucoltuk, osszuk 3 felé a krumplit, két felé a tojást és a kolbászt.
- Karikázzuk fel a krumplit, szeleteljük fel a tojást.
- Rétegezzük tűzálló tálba: krumpli sózva borsozva, tojás sózva, kolbász. Ezt ismételjük meg, felülre krumpli kerül sózva, borsozva. Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé, hogy közé folyhasson a mártás. Kapcsoljuk be a sütőt.
Mártáshoz
- A kolbászzsírral és a liszttel készítsünk rántást (ha kevés a zsír, pótoljuk vajjal). Adagoljuk hozzá a tejet, és főzzük méz sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tejfölt és a tojások sárgáit. Ízesítsük sóval.
- A fehérjékből verjünk kemény habot, adjuk a mártáshoz, és az egészet öntsük a krumplira. El fogja lepni. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1178
- Feltöltés dátuma: 2016. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Youlcsi
9 recept
Gyerekkorom óta kedvencem a rakott krumpli, de azóta ízlik igazán a sajátom, mióta így készítem. Jók az arányok, nem száraz, nagyon ízletes. Ha nem sajnálod belőle a tojást, és elkészíted, egy igazán finom, laktató étel kerül az asztalodra.