r
Nosalty Logó

Rakott krumpli másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14630.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    3351 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    3324 mg
  • Nátrium
    7239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1657.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2089 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 3894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főzni.
  2. Amikor már majdnem kész, hozzátesszük a tojásokat is.
  3. Kb. 10 perc után a tojásokat áttesszük hideg vízbe, hogy lehűljenek. A krumplikat is kivesszük, és félrerakjuk.
  4. Tojásokat megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  5. A pestót a tejszínnel, borssal, olajjal, petrezselyemmel és a tejföllel pár perc alatt összefőzzük.
  6. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, aljára kb. fél cm vastagra vágott krumplit teszünk, rá tojást szeletelünk és két virslit, majd pár kanállal a tejfölös szószból. Majd ismét krumpli, tojás, stb. Az utolsó szint is krumpli legyen.
  7. Ráöntjük a maradék szószt, és reszelt sajtot teszünk rá.
  8. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt átsütjük, vagy amíg a sajt kicsit megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11403
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a rakott krumplit, de valahogy szinte mindig volt vele bajom, ha máshol ettem. Vagy száraz, vagy túl sok a kolbász benne, vagy kevés a tejföl... Már évekkel ezelőtt kitaláltam a magam verzióit. Ez az egyik...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek