r
Nosalty Logó

Rakott krumpli kicsit másképp Somikatustól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Rakott krumpli kicsit másképp Somikatustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4807.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    2406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 2299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, és sós vízben héjában feltesszük főni.
  2. Párhuzamosan a krumplival a tojásokat is sós vízben a forrástól számított 10 percig főzzük.
  3. Amíg a krumpli és a tojás fő, felkarikázzuk a hagymát és a kolbászt, majd egy serpenyőben 1 ek étolajon együtt megpirítjuk.
  4. A fokhagymát apró kockákra vágjuk (fokhagymanyomóval is össze lehet nyomni). Egy kisebb edénybe 2 ek étolajat melegítünk, majd hozzáöntjük a fokhagymát. Fél percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a 2 ek lisztet. Folyamatos kevergetés közben lassan felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük. Pár perc alatt felforr, és besűrűsödik, ekkor megsózzuk, és levesszük a tűzről.
  5. A puhára főtt krumplit meghámozzuk, és karikákra vágjuk, a mennyiséget elharmadoljuk.
  6. A tojásokat is megpucoljuk, és szintén karikára vágjuk.
  7. Egy jénai tál aljára rakjuk a krumpli harmadát, majd enyhén megsózzuk. A fokhagymamártás felét a krumplira öntjük, elsimítjuk. A tojáskarikák felét a mártáson elosztjuk. A tojásra tesszük a megpirított kolbászt és hagymát, de a kolbászból kisült zsiradékot nem öntjük rá, hanem félretesszük. Ezután a krumpli második harmada következik kevés sóval, majd rá a maradék fokhagymamártás. A mártásra a maradék tojás, és végül a tetejére krumpli kerül. Az utolsó réteg krumplit is enyhén sózzuk, borsozzuk.
  8. A tejfölbe kevés sót szórunk, és belekeverjük a kolbászból kisült zsírt, majd a krumpli tetejére öntjük.
  9. Ízlés szerint díszíthető kolbászkarikával, petrezselyemmel, akár sajttal is.
  10. Végül a sütőben az egészet kb. fél óra alatt összesütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2890
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

A hagyományos rakott krumplit nem igazán szeretem, mert száraz, és a krumplira akármennyi fűszert teszek, számomra túl ízetlen. Ezért találtam ki a fokhagymamártással való párosítást, ami  ízesíti, nem hagyja kiszáradni. A hűtőből kivéve mikróban melegítve másnap is nagyon finom, így ideális ebéd annak, aki munkahelyre főtt ételt vinne ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...