r
Nosalty Logó

Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Rakott krumpli II. Éva házias konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1250
Kalória
58.8g
Fehérje
66.5g
Szénhidrátok
84.4g
Zsír
638.8g
Víz
224.6g
Koleszterin
9.9g
Rost
12.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3322 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2555.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1241 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A hússzeleteket fölszeleteljük, borssal fűszerezzük, a fölszeletelt karajt még kétfelé vágjuk el, mert könnyebben el tudjuk így osztani.
  3. Pár percig felhevített olajon elősütjük a húst, ameddig már kezd egy kis színe lenni, és félretesszük.
  4. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, egy lecsós alapot készítünk. Mielőtt kész, a szalonnát és a karikára fölvágott kolbászt is hozzáadjuk, pár percig együtt sütjük.
  5. A tejszínt tejfölt összekeverjük. Sajtot lereszeljük.
  6. Egy 32 cm-es formát kiolajozunk, majd kicsit vastagabb karikákra fölszeljük a megtisztított főtt krumplit, és kirakjuk a formát a krumplival (hagyjunk a tetejére is).
  7. Az előre sütött húsokat egyenletesen a tetején elosztjuk, majd a lecsóval befedjük.
  8. A tejszín-tejföl keverékkel megöntözzük, és befedjük a maradék krumplival. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 200 fokon sütjük addig, ameddig kezd a krumplinak egy kis színe lenni. Friss, puha kenyérrel kínáljuk.
  10. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Nagyon finom ételt alkotunk ezzel a recepttel. Szintén a saját elgondolásom alapján alkottam meg. De nagyon nagy sikere lett, mindenkinek nagyon ízlik a családban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!