r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Gabys konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Rakott krumpli Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 5606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.7 g

Zsír

  • Összesen
    396 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7049.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    3254 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 5606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (vagy vajkrém)

A tálaláshoz

  • 5 dkg sajt (reszelt, elhagyható)

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. Alaposan megmossuk a krumplit és héjába megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és félretesszük.
  2. Amíg hűl, a tejfölt 2 egész tojással, kevés sóval simává keverjük.
  3. A hagymát kis kockákra vágva kevés zsírban (olajban) megdinszteljük, beleszórjuk apirospaprikát, ízlés szerint sót és összekeverjük.
  4. Rátesszük a darált húst és kevergetve fehéredésig főzzük, addig, míg a leve elfő és "morzsáira" nem esik szét. Ha kész, megszórjukborssal (ízlés szerint).
  5. Hosszúkás, magas jénait (vagy tepsit) vastagon kivajazzuk, az oldalát is, a megfőtt krumpli nagyobb részét belekarikázzuk, enyhénmegsózzuk, és megszórjuk a grill főszersóval (ne sajnáljuk, nyugodtan pirosodjon).
  6. Rátesszük a kész darálthúst, elsimítjuk, és a tojásos tejföl nagyobb részét egyenletesen rákanalazzuk.
  7. A maradék krumplit rákarikázzuk, picit megint sózunk, grill fűszersó és a maradék tejfölt egyenletesen elosztjuk.
  8. Előmelegített sütőben normál hőfokonaddig sütjük, amíg a felszíne halványaranybarnalesz.
  9. Aki szereti (mi igen), a tányéron sajttal megszórhatja, finomabb. :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9983
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen nem szeretem a hagyományos rakott krumplit. Anya legnagyobb bosszúságára mindig kipilinszkáztam belőle a kolbászt és a tojást. Igazából ímmel-ámmal megettem a krumplit. Ma már értem, miért volt bosszús... Viszont, magát az ízét szerettem, ezért nekiálltam kisérletezni. Voltak melléfogásaim:) végül kialakult ez a hosszú évek óta bevált rakott krumpli. A grill fűszersó sajátos "füstölt" ízt ad, a tejföltől nem lesz száraz a krumpli. A sajt már csak "hab a tortán" :D

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A tejfölös szószhoz

A tepsi kikenéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...