Rakott krumpli Gabys konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott krumplihoz
-
333g burgonya193 kcal
-
117g sertéslapocka275 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tejfölös szószhoz
A tepsi kikenéséhez
-
8g vaj60 kcal
A tálaláshoz
-
8g sajt29 kcal
Összesen
934
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott krumplihoz
-
2000g burgonya1155 kcal
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tejfölös szószhoz
A tepsi kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
A tálaláshoz
-
50g sajt176 kcal
Összesen
5606
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rakott krumplihoz
-
49.8g burgonya29 kcal
-
17.4g sertéslapocka41 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A tejfölös szószhoz
A tepsi kikenéséhez
-
1.2g vaj9 kcal
A tálaláshoz
-
1.2g sajt4 kcal
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 422.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
934
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.7 g
Zsír
-
Összesen 396 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7049.5 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 1630 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 608 mg
-
Foszfor 3254 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2537.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1883 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 610 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 1106 mg
-
Retinol - A vitamin: 1750 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1382 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1422 micro
Összesen
5606
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A rakott krumplihoz
-
2 kg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tejfölös szószhoz
A tepsi kikenéséhez
A tálaláshoz
Elkészítés
A rakott krumplihoz
- Alaposan megmossuk a krumplit és héjába megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és félretesszük.
- Amíg hűl, a tejfölt 2 egész tojással, kevés sóval simává keverjük.
- A hagymát kis kockákra vágva kevés zsírban (olajban) megdinszteljük, beleszórjuk apirospaprikát, ízlés szerint sót és összekeverjük.
- Rátesszük a darált húst és kevergetve fehéredésig főzzük, addig, míg a leve elfő és "morzsáira" nem esik szét. Ha kész, megszórjukborssal (ízlés szerint).
- Hosszúkás, magas jénait (vagy tepsit) vastagon kivajazzuk, az oldalát is, a megfőtt krumpli nagyobb részét belekarikázzuk, enyhénmegsózzuk, és megszórjuk a grill főszersóval (ne sajnáljuk, nyugodtan pirosodjon).
- Rátesszük a kész darálthúst, elsimítjuk, és a tojásos tejföl nagyobb részét egyenletesen rákanalazzuk.
- A maradék krumplit rákarikázzuk, picit megint sózunk, grill fűszersó és a maradék tejfölt egyenletesen elosztjuk.
- Előmelegített sütőben normál hőfokonaddig sütjük, amíg a felszíne halványaranybarnalesz.
- Aki szereti (mi igen), a tányéron sajttal megszórhatja, finomabb. :)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9983
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Egyszerűen nem szeretem a hagyományos rakott krumplit. Anya legnagyobb bosszúságára mindig kipilinszkáztam belőle a kolbászt és a tojást. Igazából ímmel-ámmal megettem a krumplit. Ma már értem, miért volt bosszús... Viszont, magát az ízét szerettem, ezért nekiálltam kisérletezni. Voltak melléfogásaim:) végül kialakult ez a hosszú évek óta bevált rakott krumpli. A grill fűszersó sajátos "füstölt" ízt ad, a tejföltől nem lesz száraz a krumpli. A sajt már csak "hab a tortán" :D