r
Nosalty Logó

Rakott krumpli darált hússal DoGGma konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nathan
Rakott krumpli darált hússal DoGGma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.1 g

Zsír

  • Összesen
    345 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12477.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    3071 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    5149 mg
  • Nátrium
    3152 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2835.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    561 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    2141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 5546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük héjában, valamint a tojásokat is feltesszük főni, 10 percre. Ha megfőttek, a tojást hideg vízbe tesszük, a krumplira is engedünk, majd ha már kicsit hűlt, meghámozzuk őket és karikákra vágjuk. A tojást megpucoljuk, szintén karikázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az aprított hagymát üvegesre pároljuk, paprikázzuk a tűzről lehúzva, majd kis vizet adunk hozzá, megsózzuk. Azután hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal megszórjuk, és a húst fehéredésig pároljuk, majd felöntjük vízzel, és kb fél órát főzzük, hogy megpuhuljon.
  3. Egy nagyobb tepsit előveszünk, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tepsibe először egy kis húst teszünk, majd rá a krumplit, tojást és egy kis tejfölt, majd ismét hús, krumpli, tojás, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét beborítjuk a reszelt sajttal, majd befóliázzuk, és a forró sütőben kb. 40 percig sütjük.
  5. Majd a fóliát levéve 10-15 perc alatt rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31229
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumplira vágytunk, de nem volt otthon kolbász hozzá, akkor készült el ezzel a kis darált hússal. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...