r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Bia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kibia
Rakott krumpli Bia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9577.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    5827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben felrakjuk a meg nem pucolt krumplit főni. Egy másik lábosba szintén vizet teszünk, ezt is feltesszük, hogy forrjon, és ebbe is rakunk sót. Forrás után belerakjuk a tojásokat, 5-6 percig főzzük, ekkor már biztosan nem marad folyós a közepe. Mikor a krumpli is megfőtt, megpucoljuk azt is és a tojásokat is, majd karikákra vágjuk őket.
  2. A hagymát, a kolbászt, a virslit és a kolozsvári szalonnát ízlés szerinti, de sosem túl vastag darabokra vágjuk.
  3. Veszünk egy tepsit, és már el is kezdjük rétegezni a hozzávalókat. Legelőször az aljára 3 szelet bacon kerül, így biztosan nem lesz száraz a végeredmény. Ezután krumpli egy rétegben, ezt sózzuk is. Ha ez rákerült olyan szorosan, hogy sehol ne lássuk a tepsi alját, akkor jöhet 2 db tojás, a hagyma fele, a kolbász, a virsli és a kolozsvári szalonna, majd ezután megint hagyma és tojás.
  4. A tejfölt közben kikeverjük némi ételízesítővel és egy gerezd reszelt fokhagymával. Ennek a keveréknek a felét tesszük most a tepsibe, majd ezután még egy és egyben az utolsó réteg krumpli jön, ennek a tetejére pedig a maradék tejföl és a sajt.
  5. A sütőt 180°-ra állítjuk alsó-felső sütésre, és addig hagyjuk sülni, amíg a sajt meg nem barnul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2580
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a hozzávalók voltak egyik nap otthon a hűtőben és a kamrában, amikor anya megkért, hogy főzzek valamit. Gondoltam, akkor legyen rakott krumpli, de krumpli sem volt olyan sok, így ennyiből kellett kihozzak valamit, ezért született meg az a rakott krumplim, aminek csak az alján és a tetején van krumpli.  Szerintem sokkal finomabb. ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...