Rakott krumpli ajvárral
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
75g parasztkolbász339 kcal
-
45g tejföl89 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
5g ajvár4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
685
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g parasztkolbász1356 kcal
-
180g tejföl356 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
20g ajvár16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2743
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
60.9g burgonya35 kcal
-
18.3g parasztkolbász83 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
6.1g joghurt4 kcal
-
1.2g ajvár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
Összesen
168
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1631.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
685
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 202.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6525 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 5247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 813.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
2743
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
30 dkg parasztkolbász
-
180 ml tejföl
-
1 dl joghurt
-
2 ek ajvár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit vékony karikára vágjuk, tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk meg, forgassuk jól át, majd a kolbászt is felkarikázzuk.
- Olajjal kikent tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, krumpli, kolbász, krumpli, fedjük le alufóliával, és süssük 30 percet.
- Keverjük a tejfölhöz a joghurtot és az ajvárt, sót, borsot ízlés szerint, majd ráöntjük a krumplira, és rakjuk vissza még 25-30 percre sülni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 913
- Feltöltés dátuma: 2014. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Angie-30
355 recept
A hagyományos rakott krumplit kicsit feldobtam.