r
Nosalty Logó

Rakott krumpli ahogy Csiri készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli ahogy Csiri készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245.3 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13459.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    10092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1864.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1377 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4869 micro
Összesen 5550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit egészben és a tojásokat megfőzzük, amikor kész, kicsit hűlni hagyjuk. Addig megtisztítjuk a főtt tojást.
  2. Egy kissebb lábasban tesszük az újhagymát, rá a paprikát, paradicsomot, beletesszük a kockára vágott sonkát, a friss kolbászt (vagy a darált húst) kevés ételízesítőt, borsot, és 5 percig sütjük.
  3. Lezsírozunk egy tepsit, alulra lekarikázzuk a burgonyát, arra tesszük a tojást karikára vágva, rá a lecsós ragut, szépen hogy mindenütt érje, erre jön még egy tejföl csak úgy rádobálva.
  4. Egy kicsit megszórjuk ételízesítővel (vigyázva, hisz a ragú sós), megint egy sor krumpli, ha maradt még a lecsókolbász, ezt is rákarikázzuk a krumplira. Még egy sor krumpli, és a tetejére bőven tejföl, amire nagyon rádobáljuk az apróra vágott szalonna szeletet (elbír a teteje 2 tejfölt is).
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, ha piros a teteje, akkor jó.
  6. Tálalás sok tejföllel, nagyon laktató, jó gyomrunknak, friss kenyérrel isteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4845
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt  csak a családomnak, nekem  ilyenkor más a menü. Nem cukros diétásoknak való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...