Rakott kelkáposzta mazsorett konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
75g sertéscomb137 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
150g kelkáposzta32 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
53 kcal
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g sertéscomb546 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
600g kelkáposzta130 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2835
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
16.3g sertéscomb30 kcal
-
13.6g rizs49 kcal
-
32.5g kelkáposzta7 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
27.1g tejföl54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
155
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 294.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 752 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
709
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 154.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3250 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1512 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1179.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1021 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3007 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
2835
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertéscomb
-
25 dkg rizs
-
60 dkg kelkáposzta
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
3 kávéskanál fűszerpaprika
-
2 kávéskanál bors
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Első lépésként a kelkáposztát megszabadítjuk a torzsájától és pár külső levelétől. Alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben forraljuk pár percig. Ha megpuhult, hagyjuk levében hűlni az összeállításig.
- Következőként a rizst pirítjuk meg egy kis olajon fehéredésig, majd kétszeres vízzel megfőzzük. Húsléből készítve finomabb. Ízlés szerint ezt is sózzuk (kb. 1kkanál).
- A míg a rizs puhul és a kelkáposzta hűl, összeállítjuk a húsos részt. Ehhez először megpirítjuk a hagymát egy pici olajon, majd beletesszük a húst, és ezt is fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk és borsozzuk (kb. 2mkkanál). Pici vizet löttyintünk alá, és megszórjuk pirospaprikával (ebből is mehet bőven 2-3 kkanállal). Megkeverjük, és el is zárjuk alatta a gázt, nehogy megégjen a pirospaprika.
- Összekeverjük a húst a rizzsel.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alsó-felső sütéssel.
- Jöhet az összeállítás: egy tűzálló jénai tálat olajjal kikenünk. Belefektetjük a kelkáposzta leveket úgy, hogy teljesen elfedje a tálunk alját. Jöhet egy réteg húsos rizs, majd tejföl. Egészen addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső szint kelkáposzta legyen megkenve tejföllel.
- Betesszük a sütőbe a rakott kelt, és úgy 30-40 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt, és fogyasztható. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16x30x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7290
- Feltöltés dátuma: 2013. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik legnagyobb kedvencem... Kéthetente megfőzöm... megsütöm....:)