r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta mazsorett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kelkáposzta mazsorett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a kelkáposztát megszabadítjuk a torzsájától és pár külső levelétől. Alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben forraljuk pár percig. Ha megpuhult, hagyjuk levében hűlni az összeállításig.
  2. Következőként a rizst pirítjuk meg egy kis olajon fehéredésig, majd kétszeres vízzel megfőzzük. Húsléből készítve finomabb. Ízlés szerint ezt is sózzuk (kb. 1kkanál).
  3. A míg a rizs puhul és a kelkáposzta hűl, összeállítjuk a húsos részt. Ehhez először megpirítjuk a hagymát egy pici olajon, majd beletesszük a húst, és ezt is fehéredésig pirítjuk. Közben sózzuk és borsozzuk (kb. 2mkkanál). Pici vizet löttyintünk alá, és megszórjuk pirospaprikával (ebből is mehet bőven 2-3 kkanállal). Megkeverjük, és el is zárjuk alatta a gázt, nehogy megégjen a pirospaprika.
  4. Összekeverjük a húst a rizzsel.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alsó-felső sütéssel.
  6. Jöhet az összeállítás: egy tűzálló jénai tálat olajjal kikenünk. Belefektetjük a kelkáposzta leveket úgy, hogy teljesen elfedje a tálunk alját. Jöhet egy réteg húsos rizs, majd tejföl. Egészen addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső szint kelkáposzta legyen megkenve tejföllel.
  7. Betesszük a sütőbe a rakott kelt, és úgy 30-40 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt, és fogyasztható. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16x30x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7290
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik legnagyobb kedvencem... Kéthetente megfőzöm... megsütöm....:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...