r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta MankaBeauty konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kelkáposzta MankaBeauty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7291.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1318 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    7192 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2444 micro
Összesen 3497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A kelkáposztáról leszedjük a leveleket, csíkokra vágjuk, és kb. 2 liter vízben 5-8 perc alatt előfőzzük. Nem kell, hogy túlságosan puha legyen, csak essen össze. Ha kész leszűrjük.
  2. A hagymákat apró kockákra vágjuk, felforrósítjuk az olajat egy lábasban, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikát, és hozzáöntünk egy pici vizet, hogy ne égjen meg a paprika, beletesszük a darált húst, összekeverjük, és visszatesszük a tűzre. Beletesszük egészben a zöldpaprikát, a sót, ételízesítőt. Pörköltöt készítünk. Ha közben elfőné a levét, pótoljuk egy kevés vízzel, illetve kóstoljuk, hogy kellően fűszeres-e.
  4. Egy másik lábasban olajat hevítünk, ráöntjük a rizst, fehéredésig pirítjuk. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, ételízesítővel fűszerezzük, és alacsony fokozaton megfőzzük, nem kell túl puhára, mert a sütőben még puhul a pörkölt szafttól.
  5. Ha kész a pörkölt, kidobjuk a zöldpaprikát, figyeljünk arra, hogy maradjon alatta kb. 3 dl szaft.
  6. Egy nagy tepsit előveszünk, beletesszük a kelkáposzta felét, erre jön a rizs fele, majd a pörkölt, majd a rizs másik fele és a maradék káposzta.
  7. A tejfölt szépen rásimítjuk, és kb. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, illetve addig, amíg picit meg nem pirul a tejföl a tetején. Kész is! Ez a mennyiség kb. 8-10 adag, nálunk másfél nap alatt elfogyott, pedig csak ketten vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2083
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez számomra egy klasszikus recept, nagyon sokat készített ilyet anyukám gyerekkorunkban. Én szinte kivétel nélkül szeretem az összes rakott zöldséget.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...