r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Rakott kelkáposzta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6139.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    3039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1127 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4838 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 2495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, 4 felé vágjuk, apró kockákra vágjuk, s forró vízbe rakjuk, megsózzuk, s kb. 20 percig főzzük.
  2. Közben 1 evőkanál étolajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rárakjuk a darált húst. Megsózzuk, fehér borsot és sót szórunk rá, majd addig keverjük, amíg megdinsztelődik a darált hús.
  3. Ha megfőtt a kelkáposzta és a darált hús is elkészült, akkor egy kisebb tepsit 1 evőkanál étolajjal meglocsolunk, majd a kelkáposzta felét rárakjuk. Utána rászórjuk a rizs felét, amit előtte szűrőbe rakunk, s vízben átmosunk. Erre szórjuk az összes darált húst.
  4. A darált húsra pedig a maradék rizst szórjuk, s utána pedig a maradék kelkáposztát a tetején szépen eligazgatjuk, s egy kisebb pohár tejfölt összekeverünk villával, s azt is ráöntjük, villával elsimítjuk.
  5. Amiben a kelkáposztát főztük, abból a léből kb. 2 dl-t óvatosan ráöntünk. Utána alufóliával betakarjuk, s előmelegített sütőbe berakjuk kb. 30 percre.
  6. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s még sütjük kb. 10-15 percig. El is készült, ha picit hűlt, akkor én 8 kockára szoktam vágni a tepsiben, s úgy tálalom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 36 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 22.

Ajánló

Amikor elkészült a rakott kelkáposzta, s langyosra hűlt, akkor szoktam 8 kockára vágni, s 1-1 kockát rakunk mindenki tányérjába. Utána még 1-1 evőkanálnyi tejfölt is rakunk a káposztára, s úgy esszük. Mi így szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki nem szereti a kelkáposztát, az akár sima káposztából is elkészítheti ugyanígy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...