r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Rakott kelkáposzta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1528.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    5464 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  2. A zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük kis vízzel, és rátesszük a darált húst.
  3. A paradicsomot és a paprikát tetszés szerinti darabokra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Főzzük le róla a vizet teljesen. Közben a rizst sós vízben kifőzzük.
  4. Egy jénai aljára tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen elosztva. A tejföl felét szétkenjük a húson, és erre jön a rizs. Vékonyan elterítjük, hogy mindenhova jusson. A megmaradt káposztalevelekkel beborítjuk az egészet, és a maradék tejfölt elkenjük a tetején.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 55841
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Ajánló

Kelbimbóból is lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm kedvence, és náluk csak ő szereti, így sosem csinál otthon ilyet. Egyszer, amikor a 49. szülinapja volt, csináltam neki rakott kelt, és a tetejére raktam neki számos gyertyát, amit " véletlen " 94-nek raktam ki, nem pedig 49-nek.:). Nagyon örült neki... A káposztára lehet, hogy haragudott, mert rögtön "elpusztította " / megette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...