r
Nosalty Logó

Rakott kel Landyland konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Landyland
Rakott kel Landyland konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 2397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelt apróbb darabokra vágjuk, majd egy lábosban vízzel, sóval és ételízesítővel főzzük, amíg meg nem puhul.
  2. Készre főzzük a rizst.
  3. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk egy kis pirospaprikával. Ezután hozzákeverjük a darált húst, amit sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel ízlés szerint ízesítünk.
  4. Ha kész a hús, összekeverjük a rizzsel.
  5. Hőálló edénybe rakjuk a kelnek a felét, majd rá a húsos rizs fele, erre jöhet a tejföl fele, majd megismételjük a rétegezést. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarnára sül.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3741
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 10.

Ajánló

Tálalásnál a tetejére is mehet ízlés szerint tejföl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel Landyland konyhájából
Landyland 19 recept

Anyukám egyik kedvence, és bár én kiskoromban utáltam, mostanra már totálisan értem, miért szereti anyu ennyire, tényleg isteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...