r
Nosalty Logó

Rakott karfiol csirkemellel és zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mari
Rakott karfiol csirkemellel és zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1943 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 2811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, ízesített (ételízesítő, fokhagyma, bors) vízbe dobjuk, és a forrástól számítva 3 perc múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
  2. A karfiolos vízben a zöldbabot (ami most mirelit) szintén megfőzzük, és az újraforrástól számítva 3 perc múlva leszűrjük, és félretesszük.
  3. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és besózzuk a csirkemell fűszersóval. Egy kis olajat forrósítunk, és beledobjuk a csirkemellcsíkokat. Megsütjük.
  4. Előveszünk egy jénait (én a Pataki tálat ajánlom ehhez), kikenjük egy kis vajjal és vékonyan beszórjuk a zsemlemorzsával.
  5. Letesszük az első sor karfiolt, rá a csirkemellet, zöldbabot, vajdarabkákat, tejfölt, reszelt sajtot
  6. Folytatjuk megint a karfiollal, csirkemell, zöldbab, vaj, tejföl, csak most megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és utána szórjuk meg a reszelt sajttal.
  7. Nem előmelegített sütőbe tesszük. Megvárjuk, míg összeforrnak a tálba tett anyagok, levesszük a tetőt és megvárjuk, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8046
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finomak ezek a rakott dolgok. Mindenki hozzá tehet, elvehet, ízlés szerint. Én pl. azt az olajat is beleteszem, amibe a csirkemellet sütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...