r
Nosalty Logó

Rakott karfiol baconnel és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kekkabatoslany
Rakott karfiol baconnel és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7166.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira bontjuk, majd sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A darált húst megfűszerezzük, megpároljuk.
  3. A tejfölt egy tálba öntjük, kikeverjük 1 dl vízzel, hogy kicsit folyékonyabb legyen, enyhén fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd zsemlemorzsát szórunk bele, amit egyenletes eloszlatunk a vajon, a maradékot kiöntjük.
  5. Az edénybe teszünk egy sor karfiolt, majd egy sor darált húst, ezt leöntjük a felhígított tejföllel, és ezt addig ismételjük, amíg fér a tálba.
  6. A tetejét szintén leöntjük a tejföllel, majd ráhelyezzük a baconcsíkokat, és rászórjuk a reszelt sajtot.
  7. Az egészet betesszük a sütőbe, és alsó-felső sütési módra állítvaaddig, amíg el nem kezd rotyogni a karfiol, aztán pedig vagy csak felsőre vagy grillezőre állítva megpirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21042
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Ajánló

Ha esetleg nincs otthon darált hús, lehet sonkával is helyettesíteni, úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol baconnel és sajttal
kekkabatoslany 4 recept

Anyukám rám bízta az ebédet, és mivel ezen hozzávalók voltak itthon, ezt készítettem el. Isteni finom lett, a végén még raktunk rá egy-egy kanál tejfölt, hogy még jobban csússzon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...