Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolhoz
-
188g karfiol19 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
4g vaj25 kcal
A sajtmártáshoz
-
8g vaj54 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
753
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolhoz
-
750g karfiol75 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
A sajtmártáshoz
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3009
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolhoz
-
32.3g karfiol3 kcal
-
21.6g darált sertéshús39 kcal
-
4.3g rizs15 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A sajtmártáshoz
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1515.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
753
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.1 g
Zsír
-
Összesen 181 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1063 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6062.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1866 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 2165 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 886 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 1033 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 449 micro
Összesen
3009
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A karfiolhoz
-
750 g karfiol
-
500 g darált sertéshús
-
100 g rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A sajtmártáshoz
-
30 g vaj
-
30 g finomliszt
-
500 ml tej
-
1 csipet szerecsendió
-
100 ml főzőtejszín
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolhoz
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
- A rizst sós vízben megfőzzük.
- Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszorjuk pirospaprikával. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a rizst.
- A mártáshoz a lisztet vajon megpirítjuk, majd felengedjük a hideg tejjel, és folyamatos keverés mellett mártássá főzzük.
- Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a tejszínnel összekavarjuk.
- A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverünk 100 g sajtot és a tojássárgákat. Meg-megkeverve, nehogy megbőrösödjön, kihűtjük.
- A karfiol felét egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, erre egy réteg rizses hús kerül, melyet meglocsoljuk a mártás felével, majd megint karfiol, rizses hús és mártás.
- A maradék sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18893
- Feltöltés dátuma: 2010. október 29.
Ajánló
Ha nincs elegendő időnk a, a mártást helyettesíthetjük sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesített tejföllel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Zöldségek című könyvben akadtam a sajtos karfiolra. Ez egy sajtos krémben sült karfiol, amely előételnek vagy könnyű főételnek nagyszerű, de én valamivel tartalmasabbat szerettem volna. Így született meg a rakott karfiol.