r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 753 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3009 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 753 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6062.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    886 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3009 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszorjuk pirospaprikával. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a rizst.
  4. A mártáshoz a lisztet vajon megpirítjuk, majd felengedjük a hideg tejjel, és folyamatos keverés mellett mártássá főzzük.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a tejszínnel összekavarjuk.
  6. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverünk 100 g sajtot és a tojássárgákat. Meg-megkeverve, nehogy megbőrösödjön, kihűtjük.
  7. A karfiol felét egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, erre egy réteg rizses hús kerül, melyet meglocsoljuk a mártás felével, majd megint karfiol, rizses hús és mártás.
  8. A maradék sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18893
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Ha nincs elegendő időnk a, a mártást helyettesíthetjük sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesített tejföllel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

                                                  Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Zöldségek című könyvben akadtam a sajtos karfiolra. Ez egy sajtos krémben sült karfiol, amely előételnek vagy könnyű főételnek nagyszerű, de én valamivel tartalmasabbat szerettem volna. Így született meg a rakott karfiol.  

Hozzávalók

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...