Rakott karalábé 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g karalábé50 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g bors1 kcal
-
5g só0 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Összesen
669
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g karalábé200 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g bors5 kcal
-
21g só0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
2672
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
52.4g karalábé10 kcal
-
6.6g rizs23 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
15.7g darált sertéshús29 kcal
-
5.2g disznózsír47 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2799.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 2214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 286 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
669
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 173.5 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11197.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 8854 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 467 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
2672
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
12.5 dkg rizs
-
10 dkg vöröshagyma
-
30 dkg darált sertéshús
-
10 dkg disznózsír
-
1 db tojás
-
3 tk só
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 8 dkg zsíron üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk 1 tk sóval, a borssal és kb 15 percig dinszteljük (ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá).
- A rizst 1 tk sóval ízesített vízben megfőzzük, a dobozon megadott főzési idő figyelembevételével.
- A karalábét meghámozzuk, kb 3 mm vastag karikákra szeljük. 1 tk sóval ízesített vízben kb 30 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
- A zsemlemorzsát 2 dkg zsíron kicsit megpirítjuk.
- A darált húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
- A sütőedénybe először a zsemlemorzsa felét beleszórjuk, erre karalábé karikákat terítünk,amit a darált húsos-rizses keverék felével beterítünk, majd ismét karalábé, aztán darálthúsos rizs következik, felülre még egy sor karalábé kerül.
- A tejfölt elkeverjük a nyers tojással és bevonjuk vele a rakottast. A tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
- Előmelegített sütőben, 200 C°-on, kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük (ha a teteje idő előtt nagyon pirulna, egy zsírpapírral letakarjuk). (Ez nálam sajnos elmaradt, ami a képen látszik is..)
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 38 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19984
- Feltöltés dátuma: 2009. június 11.
Ajánló
Tálaláskor plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Tavaszi , nyári zöldségekből sokféle változatos rakottast készíthetünk. Rakott karalábét legjobb tavasszal készíteni, amíg finom zsenge a karalábé.