r
Nosalty Logó

Rakott karalábé 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott karalábé 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    2214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11197.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    8854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 2672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 8 dkg zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk 1 tk sóval, a borssal és kb 15 percig dinszteljük (ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá).
  3. A rizst 1 tk sóval ízesített vízben megfőzzük, a dobozon megadott főzési idő figyelembevételével.
  4. A karalábét meghámozzuk, kb 3 mm vastag karikákra szeljük. 1 tk sóval ízesített vízben kb 30 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  5. A zsemlemorzsát 2 dkg zsíron kicsit megpirítjuk.
  6. A darált húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
  7. A sütőedénybe először a zsemlemorzsa felét beleszórjuk, erre karalábé karikákat terítünk,amit a darált húsos-rizses keverék felével beterítünk, majd ismét karalábé, aztán darálthúsos rizs következik, felülre még egy sor karalábé kerül.
  8. A tejfölt elkeverjük a nyers tojással és bevonjuk vele a rakottast. A tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
  9. Előmelegített sütőben, 200 C°-on, kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük (ha a teteje idő előtt nagyon pirulna, egy zsírpapírral letakarjuk). (Ez nálam sajnos elmaradt, ami a képen látszik is..)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19984
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 11.

Ajánló

Tálaláskor plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi , nyári zöldségekből sokféle változatos rakottast készíthetünk. Rakott karalábét legjobb tavasszal készíteni, amíg finom zsenge a karalábé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...