r
Nosalty Logó

Rakott karaj tojásosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Rakott karaj tojásosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 2669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.
  2. Az áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük.
  3. Belekerül az egész tojást, a petrezselymet és 1 ek tejfölt. Ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt szórunk bele.
  4. Hozzáadjuk a ledinsztelt hagymát. Összekeverjük, majd lazán átforgatjuk a kockára vágott, főtt tojásokkal.
  5. A tölteléket elosztjuk nyolcfelé, és egy-egy adagot szépen rányomkodunk egy-egy szeletre, hogy a hús egész felületét befedje.
  6. Egy tűzálló edényben olyan féltakarásban sorbarakjuk a szeleteket.
  7. A visszamaradt olajat leszűrjük, hogy maradjon 5-6 evőkanálnyi a serpenyőben az aljával eggyütt.
  8. 1 ek lisztet beleszórunk, hozzáadunk 2 ek-nyi tejfölt, sót,borsot ízlés szerint, csomómentesre elkeverjük, és a hússzeletek tetejére locsoljuk.
  9. A visszamaradt tejfölt pici vízzel elkeverjük, és öt perccel előtte, mielőtt a hús készre sülne, a hígított tejföllel nyakon öntjük.
  10. Szép, rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 22380
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Néha teszek a töltelékbe egy kis sima, máskor füstölt reszelt sajtot is. Nem rontja el!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karaj tojásosan
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a húsételt a munkahelyemen nagyon sokat készítettük, de mióta nem dolgozom, részemről szépen feledésbe merült. Egy idő után aztán újra elővettem ezt a régi receptet. Talán egy kis menekülés is volt részemről az emlékek miatt, mert nagyon szerettem a  munkámat és a munkahelyemet is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...