Rakott karaj tojásosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
63 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
Összesen
447
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
81g zsemle221 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
2669
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
46.8g sertés rövidkaraj78 kcal
-
6.3g zsemle17 kcal
-
14g főtt tojás22 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
13.7g tejföl27 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
Összesen
207
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
447
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.9 g
Zsír
-
Összesen 156.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4171.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 2040 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 800.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 1077 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
2669
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés rövidkaraj
-
1.5 db zsemle
-
3 db főtt tojás
-
1 ek petrezselyem
-
0.5 db vöröshagyma
-
175 g tejföl
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
- Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.
- Az áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük.
- Belekerül az egész tojást, a petrezselymet és 1 ek tejfölt. Ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt szórunk bele.
- Hozzáadjuk a ledinsztelt hagymát. Összekeverjük, majd lazán átforgatjuk a kockára vágott, főtt tojásokkal.
- A tölteléket elosztjuk nyolcfelé, és egy-egy adagot szépen rányomkodunk egy-egy szeletre, hogy a hús egész felületét befedje.
- Egy tűzálló edényben olyan féltakarásban sorbarakjuk a szeleteket.
- A visszamaradt olajat leszűrjük, hogy maradjon 5-6 evőkanálnyi a serpenyőben az aljával eggyütt.
- 1 ek lisztet beleszórunk, hozzáadunk 2 ek-nyi tejfölt, sót,borsot ízlés szerint, csomómentesre elkeverjük, és a hússzeletek tetejére locsoljuk.
- A visszamaradt tejfölt pici vízzel elkeverjük, és öt perccel előtte, mielőtt a hús készre sülne, a hígított tejföllel nyakon öntjük.
- Szép, rózsaszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 500 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 22380
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.
Ajánló
Néha teszek a töltelékbe egy kis sima, máskor füstölt reszelt sajtot is. Nem rontja el!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ezt a húsételt a munkahelyemen nagyon sokat készítettük, de mióta nem dolgozom, részemről szépen feledésbe merült. Egy idő után aztán újra elővettem ezt a régi receptet. Talán egy kis menekülés is volt részemről az emlékek miatt, mert nagyon szerettem a munkámat és a munkahelyemet is.