r
Nosalty Logó

Rakott káposzta ahogy HK készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mi van itthon
Rakott káposzta ahogy HK készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

568
Kalória
30.2g
Fehérje
40.1g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
300.8g
Víz
110.1g
Koleszterin
6.3g
Rost
6.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12837.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    9536 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2976 micro
Összesen 3398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát kevés olajon őrölt köménnyel megszórva fedő alatt megdinszteljük.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A csirkehúsból pörköltet főzünk, de most hosszabb lével. Olajon megpároljuk az egyik vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Jól átkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és annyi vizet öntsünk rá, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt 25 percig főzzük.
  4. Most hogy minden meg van főzve, jöhet a rétegezés: egy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a káposzta harmadát, erre megy a rizs fele, amire a pörkölt illetve a kolbászkarikák fele. Tejföllel megkenjük, és jöhet a következő sor: káposzta - rizs - pörkölt - kolbász - tejföl; a legfelső réteg káposzta legyen tejföllel megkenve.
  5. Kevés vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a fóliát, és további 20 percig pirítsuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ami káposztából készül, az csak jó lehet. Jó ideje ízlelgetem tekovacs receptjét, és most úgy döntöttem kipróbálom. Persze egy lightosabb verziót csináltam, sertéshús helyett csirkét használtam, és a szalonnát is hanyagoltam. Így utólag egy kis füstölt íz jó lett volna bele, no majd legközelebb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!