Rakott káposzta ahogy HK készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g savanyú káposzta32 kcal
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
24 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3398
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
39.7g savanyú káposzta8 kcal
-
19.8g csirkemellfilé24 kcal
-
7.9g rizs28 kcal
-
5.9g kolbász27 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
17.8g tejföl35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
136
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2139.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 300.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
568
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 190.2 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12837.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1864 mg
-
Nátrium 9536 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 709 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 683 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2976 micro
Összesen
3398
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
50 dkg csirkemellfilé
-
15 dkg kolbász
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
450 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A savanyú káposztát kevés olajon őrölt köménnyel megszórva fedő alatt megdinszteljük.
- A rizst megfőzzük.
- A csirkehúsból pörköltet főzünk, de most hosszabb lével. Olajon megpároljuk az egyik vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Jól átkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és annyi vizet öntsünk rá, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt 25 percig főzzük.
- Most hogy minden meg van főzve, jöhet a rétegezés: egy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a káposzta harmadát, erre megy a rizs fele, amire a pörkölt illetve a kolbászkarikák fele. Tejföllel megkenjük, és jöhet a következő sor: káposzta - rizs - pörkölt - kolbász - tejföl; a legfelső réteg káposzta legyen tejföllel megkenve.
- Kevés vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a fóliát, és további 20 percig pirítsuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10703
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mi van itthon
92 recept
Ami káposztából készül, az csak jó lehet. Jó ideje ízlelgetem tekovacs receptjét, és most úgy döntöttem kipróbálom. Persze egy lightosabb verziót csináltam, sertéshús helyett csirkét használtam, és a szalonnát is hanyagoltam. Így utólag egy kis füstölt íz jó lett volna bele, no majd legközelebb.