Rakott kalács házi szilvalekvárral
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rétegezéshez
-
100g kalács367 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
-
2g rum5 kcal
-
115g ringlószilva50 kcal
-
8g vaj54 kcal
Az öntethez
-
75g tej42 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rétegezéshez
-
400g kalács1468 kcal
-
80g szilvalekvár124 kcal
-
8g rum18 kcal
-
460g ringlószilva199 kcal
-
30g vaj215 kcal
Az öntethez
-
300g tej168 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A rétegezéshez
-
23.6g kalács87 kcal
-
4.7g szilvalekvár7 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
27.2g ringlószilva12 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Az öntethez
-
17.7g tej10 kcal
-
11.8g habtejszín34 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 169.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 148.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3272.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 920 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 1272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.1 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 679.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1012 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 924 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1001 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 948 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
A rétegezéshez
-
40 dkg kalács
-
1 ek rum
-
5 db ringlószilva
Az öntethez
-
3 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
2 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A rétegezéshez
- Kivajazunk egy tepsit, ebbe beleszórjuk a kis kockákra vágott kalácsot.
- A tejet és a tejszínt összekeverjük, és kb. másfél perc alatt megmelegítjük a mikróban. Addig egy másik edényben a tojásta cukorral, a citrom héjával összekeverjük kézi habverővel. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük a langyos tejes keveréket.
- Ezután a tojásos-tejszínes keveréket ráöntjük a tepsiben várakozó kalácsokra, és hagyjuk őket egy negyed órát pihenni. Ezalatt előmelegíthetjük a sütőt, felnegyedelhetjük a ringlókat.
- Ha jól megszívták magukat a kalácsok, jöhet a tetejére a gyümölcs, jelen esetben ringló. És a lekvár, amihez adjunk hozzá egy kis rumot, keverjük el, és úgy tegyük rá a kalácsra. Nagyjából mindenhol legyen gyümölcs is és lekvár is.
- A tetejére kézzel morzsoljuk rá a vajat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük készre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 34002
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Ajánló
Jelen esetben én teljes kiőrlésű kalácsot használtam, így még a diétába is belefér. Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, szépen összesülnek az ízek. Ez a nagyszerű ebben a receptben, hogy igazából bármiből, bármikor, bárhogyan és szinte bárhol elkészíthető... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Stahl Judit egyik remek receptje a maradék felhasználására. Nagyon könnyű elkészíteni, szerintem nincs olyan, aki ezt el tudná rontani. Ő eredetileg csokival és lekvárral csinálta, de nekem van házi készítésű rumos ringlóm. Ez nagyon passzol ehhez az illatos, isteni desszerthez. És a rumos levéből is szoktam a tejes részhez adni. Készüljetek fel, mert amíg sül, ellepi az illata az egész házat, nyálcsorgatva fogjátok várni, hogy megsüljön már az a fránya... akarom mondani drága kalács... :)