r
Nosalty Logó

Rakott gomba onyxka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
onyxka
Rakott gomba onyxka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a sonka-szalonnát (bacon), és kis lángra rakjuk, hogy kiolvadjon a zsírja, amire majd a felkarikázott hagymát és fokhagymát tesszük picit dinsztelődni. Aztán a megpucolt és felszeletelt gombát is rádobjuk, és kavargatva megpuhítjuk.
  2. Időközben megfőzzük a tésztát is sós vízben, majd leszűrjük.
  3. Egy hőálló (jénai) edénybe rétegezzük a tésztát, a dinsztelt hagymás gombát, kukoricát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet, majd ízlés szerinti só és bors társaságával a tejfölbe keverjük. Az így kapott „szószt” pedig ráöntjük a tésztás gombára, majd jól összedolgozzuk, összekavarjuk.
  5. 15-20 percre sütőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1981
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb „mi-van-a-hűtőben?” sikertörténet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...