r
Nosalty Logó

Rakott gomba onyxka konyhájából

onyxka
Rakott gomba onyxka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
20.2g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
212.5g
Víz
57.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a sonka-szalonnát (bacon), és kis lángra rakjuk, hogy kiolvadjon a zsírja, amire majd a felkarikázott hagymát és fokhagymát tesszük picit dinsztelődni. Aztán a megpucolt és felszeletelt gombát is rádobjuk, és kavargatva megpuhítjuk.
  2. Időközben megfőzzük a tésztát is sós vízben, majd leszűrjük.
  3. Egy hőálló (jénai) edénybe rétegezzük a tésztát, a dinsztelt hagymás gombát, kukoricát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet, majd ízlés szerinti só és bors társaságával a tejfölbe keverjük. Az így kapott „szószt” pedig ráöntjük a tésztás gombára, majd jól összedolgozzuk, összekavarjuk.
  5. 15-20 percre sütőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x20

Egy újabb „mi-van-a-hűtőben?” sikertörténet.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...