r
Nosalty Logó

Rakott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myti
Rakott gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1540 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3998 micro
Összesen 2589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A tojást keményre főzzük.
  3. A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg a leve teljesen elfő.
  4. Majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ebbe egy sor gombát rakunk, ezt megkenjük tejföllel.
  5. Erre megy a felszeletelt tojás, majda szintén felszeletelt, tejben megáztatott kifli.
  6. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel.
  7. Sütőbe rakjuk, mielőtt teljesen megsülne, gazdagíthatjuk sajttal!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 84879
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...