Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
910
Kalória
53.8g
Fehérje
23.5g
Szénhidrátok
68.7g
Zsír
690.8g
Víz
297.8g
Koleszterin
7.1g
Rost
13.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
3g kacsazsír0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
160g csirkemellfilé192 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
2g snidling1 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
3g teavaj20 kcal
Az elkészítéshez
-
40g habtejszín117 kcal
-
150g makaróni0 kcal
-
36g snidling11 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj20 kcal
Összesen
910
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
15g kacsazsír0 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g konzerv paradicsom80 kcal
-
2g zsálya6 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g teavaj100 kcal
Az elkészítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
750g makaróni0 kcal
-
180g snidling54 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4547
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
17.1g újhagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.7g bacon18 kcal
-
14.9g csirkemellfilé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9.3g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
9.3g csiperkegomba2 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
0.3g teavaj2 kcal
Az elkészítéshez
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
14g makaróni0 kcal
-
3.4g snidling1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
84
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2068 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 690.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 1487 micro
Összesen
910
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 269 g
Zsír
-
Összesen 343.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10340 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 3506 mg
-
Nátrium 4245 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 36 mg
Víz
-
Összesen 3453.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2716 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1637 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 1089 mg
-
Retinol - A vitamin: 1867 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10125 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 13725 micro
-
Lut-zea 7433 micro
Összesen
4547
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 256 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
84
kcal
Elkészítés
A raguhoz
- Kacsazsíron a vékonyan felszeletelt újhagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk,beletesszük a felcsíkozott bacon szalonnát, fedő alatt tovább pároljuk, beletesszük a felkockázott megmosott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
- Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétnyomkodjuk a paradicsomokat, a sót és a borsot, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott oregánót, finomra vágott petrezselymet, a friss, pucolt és felszeletelt gombát, kevés vizet öntünk rá, és főzzük 20 percen keresztül, fedő alatt 150-160 fokon, azaz kis lángon, ekkor tesszük bele az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és hagyjuk tovább főni, kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük(én ekkor tettem bele 1 tk cukrot a paradicsom miatt), és ha a hús és gomba puha, készen van, melegen tartjuk, amíg a mártást nem készítjük el.
- Egy tálban elkeverünk egy zacskó tepsis- húsos- burgonyalapotvízzel, tejföllel, tejszínnel, és összeforraljuk a húsos-gombás szósszal, beleteszünk egy kanálnyi vajat, elkeverjük benne, kellemes illatot, ízt és fényt ad az ételnek.
- Kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a tészta felét, egyenletesen, rákanalazzuk egyenletesen a húsos szószt, rá a tészta másik fele, erre a húsos szósz másik fele, és szükség esetén még 2 dl tejszínt öntünk rá (én öntöttem rá a zsíros tejjel együtt elkeverve ), a szaft érdekében, majd megszórjuk a tetejét alaposan, finomra vágott snidlinggel, előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) kb. 50 percig párolva sütjük,160 fokon, melegebb ne legyen, hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja a tészta, és puhuljon-megfőhessen , majd az utolsó 10 percre levesszük, hogy kicsit összepirulhasson a teteje.
- Friss fűszerekkel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Főzés ideje: 45 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
Rakott tésztát szerettem volna készíteni, ami gyors, a kedvenceinket is magába foglalja, mégis új ízeket is tartalmaz, tavaszias.:-)) Sikerült, elfogyott, finom volt.:-) Egy jó nagy tál édes, betűtésztás paradicsomleves volt előtte tálalva.:-)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!