Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
3g kacsazsír0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
160g csirkemellfilé192 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
2g snidling1 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
3g teavaj20 kcal
Az elkészítéshez
-
40g habtejszín117 kcal
-
150g makaróni0 kcal
-
36g snidling11 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj20 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
15g kacsazsír0 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g konzerv paradicsom80 kcal
-
2g zsálya6 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g teavaj100 kcal
Az elkészítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
750g makaróni0 kcal
-
180g snidling54 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
17.1g újhagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.7g bacon18 kcal
-
14.9g csirkemellfilé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9.3g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
9.3g csiperkegomba2 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
0.3g teavaj2 kcal
Az elkészítéshez
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
14g makaróni0 kcal
-
3.4g snidling1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.3g vaj2 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2068 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 690.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 1487 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 269 g
Zsír
-
Összesen 343.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10340 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 3506 mg
-
Nátrium 4245 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 3453.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2716 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1637 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 1089 mg
-
Retinol - A vitamin: 1867 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10125 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 13725 micro
-
Lut-zea 7433 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 256 micro
-
Lut-zea 138 micro
Elkészítés
A raguhoz
- Kacsazsíron a vékonyan felszeletelt újhagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk,beletesszük a felcsíkozott bacon szalonnát, fedő alatt tovább pároljuk, beletesszük a felkockázott megmosott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
- Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétnyomkodjuk a paradicsomokat, a sót és a borsot, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott oregánót, finomra vágott petrezselymet, a friss, pucolt és felszeletelt gombát, kevés vizet öntünk rá, és főzzük 20 percen keresztül, fedő alatt 150-160 fokon, azaz kis lángon, ekkor tesszük bele az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és hagyjuk tovább főni, kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük(én ekkor tettem bele 1 tk cukrot a paradicsom miatt), és ha a hús és gomba puha, készen van, melegen tartjuk, amíg a mártást nem készítjük el.
- Egy tálban elkeverünk egy zacskó tepsis- húsos- burgonyalapotvízzel, tejföllel, tejszínnel, és összeforraljuk a húsos-gombás szósszal, beleteszünk egy kanálnyi vajat, elkeverjük benne, kellemes illatot, ízt és fényt ad az ételnek.
- Kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a tészta felét, egyenletesen, rákanalazzuk egyenletesen a húsos szószt, rá a tészta másik fele, erre a húsos szósz másik fele, és szükség esetén még 2 dl tejszínt öntünk rá (én öntöttem rá a zsíros tejjel együtt elkeverve ), a szaft érdekében, majd megszórjuk a tetejét alaposan, finomra vágott snidlinggel, előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) kb. 50 percig párolva sütjük,160 fokon, melegebb ne legyen, hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja a tészta, és puhuljon-megfőhessen , majd az utolsó 10 percre levesszük, hogy kicsit összepirulhasson a teteje.
- Friss fűszerekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5007
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Ajánló
Finom bor, házi szörp, ásványvíz. Kínálhatunk elé más levest is, de feltétlenül tavaszi legyen: póré, újkrumpli, spárga vagy más hasonló krémleves. Sima tavaszi zöldségleves. :-) Fontos! A szósz elkészítésekor figyeljünk, hogy legyen ténylegesen szaftja, hisz a nyers tészta ebben fog a sütőben megfőni, legyen az tejszín, tej, tejföl, vagy vegyesen mindhárom. Mindenki látja a mennyiséget húsnak és tésztának,(saját használt hús és tészta mennyiségnél is így van ez! , ami lehet több, vagy kevesebb is), ehhez megfelelő legyen a szaft, jó 2/3 részt lepje el a tepsibe összerakott ételt, lefedjük, és puhulhat, főhet a tészta benne. Azt is figyelni kell, hogy kinek milyen a sütője: ősrégi gáz, vagy új hőlégkeveréses, az idő így nem mindegy, és a hőfok sem. De a végeredmény megéri.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rakott tésztát szerettem volna készíteni, ami gyors, a kedvenceinket is magába foglalja, mégis új ízeket is tartalmaz, tavaszias.:-)) Sikerült, elfogyott, finom volt.:-) Egy jó nagy tál édes, betűtésztás paradicsomleves volt előtte tálalva.:-)