r
Nosalty Logó

Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10340 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3506 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    1089 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10125 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    7433 micro
Összesen 4547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kacsazsíron a vékonyan felszeletelt újhagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk,beletesszük a felcsíkozott bacon szalonnát, fedő alatt tovább pároljuk, beletesszük a felkockázott megmosott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  2. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétnyomkodjuk a paradicsomokat, a sót és a borsot, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott oregánót, finomra vágott petrezselymet, a friss, pucolt és felszeletelt gombát, kevés vizet öntünk rá, és főzzük 20 percen keresztül, fedő alatt 150-160 fokon, azaz kis lángon, ekkor tesszük bele az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és hagyjuk tovább főni, kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük(én ekkor tettem bele 1 tk cukrot a paradicsom miatt), és ha a hús és gomba puha, készen van, melegen tartjuk, amíg a mártást nem készítjük el.
  3. Egy tálban elkeverünk egy zacskó tepsis- húsos- burgonyalapotvízzel, tejföllel, tejszínnel, és összeforraljuk a húsos-gombás szósszal, beleteszünk egy kanálnyi vajat, elkeverjük benne, kellemes illatot, ízt és fényt ad az ételnek.
  4. Kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a tészta felét, egyenletesen, rákanalazzuk egyenletesen a húsos szószt, rá a tészta másik fele, erre a húsos szósz másik fele, és szükség esetén még 2 dl tejszínt öntünk rá (én öntöttem rá a zsíros tejjel együtt elkeverve ), a szaft érdekében, majd megszórjuk a tetejét alaposan, finomra vágott snidlinggel, előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) kb. 50 percig párolva sütjük,160 fokon, melegebb ne legyen, hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja a tészta, és puhuljon-megfőhessen , majd az utolsó 10 percre levesszük, hogy kicsit összepirulhasson a teteje.
  5. Friss fűszerekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5009
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Finom bor, házi szörp, ásványvíz. Kínálhatunk elé más levest is, de feltétlenül tavaszi legyen: póré, újkrumpli, spárga vagy más hasonló krémleves. Sima tavaszi zöldségleves. :-) Fontos! A szósz elkészítésekor figyeljünk, hogy legyen ténylegesen szaftja, hisz a nyers tészta ebben fog a sütőben megfőni, legyen az tejszín, tej, tejföl, vagy vegyesen mindhárom. Mindenki látja a mennyiséget húsnak és tésztának,(saját használt hús és tészta mennyiségnél is így van ez! , ami lehet több, vagy kevesebb is),  ehhez megfelelő legyen a szaft, jó 2/3 részt lepje el a tepsibe összerakott ételt, lefedjük, és puhulhat, főhet a tészta benne. Azt is figyelni kell, hogy kinek milyen a sütője: ősrégi gáz, vagy új hőlégkeveréses, az idő így nem mindegy, és a hőfok sem. De a végeredmény megéri.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Rakott tésztát szerettem volna készíteni, ami gyors, a kedvenceinket is magába foglalja, mégis új ízeket is tartalmaz, tavaszias.:-)) Sikerült, elfogyott, finom volt.:-) Egy jó nagy tál édes, betűtésztás paradicsomleves volt előtte tálalva.:-)

Hozzávalók

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...