r
Nosalty Logó

Rakott cukkini Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott cukkini Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3477 micro
Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    3597 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13909 micro
Összesen 2629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott rizst lobogó (sós, 1 ek olajos) vízben megfőzzük.
  2. Közben a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra, a paradicsomot és a paprikát kockákra, a cukkinit karikákra.
  3. 1 ek olajon a hagymát és a paprikát megpároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és a petrezselyemmel. Pár perc alatt a húst megpirítjuk kevergetve, majd kevés vizet aláöntünk (kb 0,5-1 dl-t), összekeverjük, és lefedve elfőzzük a levét. Amire a rizs megfő, addigra a hús is elkészül.
  4. A rizst leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és összekeverjük a hússal.
  5. Egy tűzálló tálat 1 ek olajjal kikenünk, és a cukkini felét beleterítjük, majd erre simítjuk a húsos rizst. A tejfölt enyhén megsózzuk, és a felét a húsos rizsre kenjük, majd erre sorakoztatjuk a cukkini karikák másik felét. Erre kenjük a maradék tejfölt.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom, nyári fogást.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5603
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Ajánló

Ha valaki szereti a fokhagymát, akkor reszelhet a húshoz 1-2 gerezdet. A cukkini karikákat is kevés olajon elő lehet sütni, ha valaki úgy jobban szereti (én kalória spórolási szempontból sem sütöttem elő, de így is nagyon-nagyon finom, és a cukkini megőrzi szép zöld színét).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. A Férjem nagyon szereti a cukkinit, én pedig nagyon szeretem a rakott ételeket, még akkor is, ha kicsit "macerásabbak".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...