r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerdi
Rakott csirkemell 5. - sajtos-tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 427 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4496 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    788 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 2562 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk. Mind a négy fél csirkemellet 3-4 lapos szeletre vágjuk.
  2. A lisztet elvegyítjük a sóval, borssal, paprikával.
  3. A füstölt sajtot lereszeljük, a trappistát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Egy tűzálló edény alját kiolajozzuk. A hússzeleteket a lisztbe forgatjuk, s az edénybe rakunk egy réteget. Rászórjuk a reszelt sajt felét. Újabb lisztbe forgatott húsréteg következik, majd reszelt sajt. Befedjük a maradék hússal, ha marad liszt, a tetejére szórjuk.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, ráöntjük a tejszínt.
  6. Sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul, s a hús puha lesz. Közben besűrűsödik, s ha kihűl, szeletelhető lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 29011
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta ki szerettem volna próbálni, de ha megkérdeztem a családot, inkább rántott húst kértek. Most nem kérdeztem. A  férjem szerint rántva jobb lett volna. De a lényeg: a gyerekeknek ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...