r
Nosalty Logó

Rakott baconös-sajtos-csirkehúsos egyveleg

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rakott baconös-sajtos-csirkehúsos egyveleg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5307 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1063 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.4 g

Zsír

  • Összesen
    399.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11528.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    3358 mg
  • Nátrium
    5573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5307 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsi aljára terítünk pár szelet bacont.
  2. Elkészítjük a tojásból, lisztből, tejből, sóból a sűrű palacsinta tésztát. Három jól szétterített combot belemártunk a masszába, majd rápakoljuk a szalonnára.
  3. A megfőzött karfiolt apró darabokra szedjük, és a hús tetejére teszünk belőle, megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Most ismét bacon jön, majd három masszába mártott hús, karfiol, sajt, amíg el nem fogy minden. Végül, ha marad a palacsintatésztából, nyakon öntjük az egészet vele. A tetejére sajt kerül.
  5. Sütőbe toljuk.
  6. Ha kihűlt, lehet szeleteket is vágni belőle. Rizibizivel,kukoricás rizzsel vagy burgonya pürével tálaljuk.Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31857
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves haverom anyukája mondta el a receptet. Azóta rengetegszer elkészítettem már én is. Szoktam még lecsókolbásszal is gazdagítani. Laktató, finom ízek egyvelege! Lehet még több hússal, karfiollal (stb) készíteni, így még vastagabb szeletet kapunk felvágáskor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...