r
Nosalty Logó

Rajkai rakott metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Rajkai rakott metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4129.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1170 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 5527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, és jól lecsurgatjuk.
  2. A zsírt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citromhéjat. Ezután beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a főtt tésztát.
  3. A kizsírozott tepsit meghintjük morzsával, és az aljára terítjük a tészta egyharmadát. Rátesszük a dzsem felét, meghintjük a darált dió felével, majd ráreszeljük a csokoládé felét.
  4. A fenti műveletet megismételjük úgy, hogy felülre tészta kerüljön.
  5. Szép pirosra sütjük. Kockára vágjuk, és vaníliás cukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 13900
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas leves mellé kitűnő második fogásnak. Egyszerű, gyors, finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...