r
Nosalty Logó

Rainbow torta krémsajtosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rainbow torta krémsajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6572.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1599 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069 g
  • Cukor
    764 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1888 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 6937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a cukrot habosra felverjük, magas fokozaton min. 5 percig.
  2. Egy másik tálban közben összeöntjük a tejet, a tojásfehérjéket és a vanília aromát, félrerakjuk.
  3. Veszünk még egy tálat, és abba összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót.
  4. Ha kész mind a kettő tál, fogjuk őket, és hozzáadagoljuk a habosra felvert cukros vajhoz úgy, hogy közben a robotgép keveri még a vajas-cukros habot. Először a szárazból egy kicsit, majd a nedves keverékből egy kicsit (felváltva), és mindvégig úgy, hogy száraz, lisztes alapanyag kerüljön bele elsőnek (azzal kezd), és utoljára is az maradjon (szárazzal is fejezd be). Kész is a mennyei, vajas fehér tésztánk.
  5. Kiadagoljuk arányosan 6 tálkába, és színezzük a fehér tésztákat egyenként.
  6. Kivágunk sütőpapírból 6 olyan kör alakzatot, mint amilyen a kör alakú sütőtepsink.
  7. Kivajazzuk a sütőformánkat, az aljára rakjuk a sütőpapírt, és beleöntjük az első színű (nálam piros) tésztánkat, és be a sütőbe. 180 fokon 30 percig sütjük, és ha kész kivesszük, rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezt a műveletet elvégezzük az összes színes tésztával.
  8. Míg sülnek a színes tészták, elkészítjük a krémet.
  9. A krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  10. Ha kisült az összes színes tészta és kihűltek, összeállítjuk (óvatosan az összeállítással, mert csúszkál a krém között, de majd ha egy éjszaka után kivesszük a hűtőből, szépen összeáll, és nem csúszkál, szeletelhető).
  11. Kezdjük a pirossal, rárakjuk arra a tálra, amivel tálalni fogjuk, rá egy kis krém, elkenjük, majd jön a narancssárga, megint krém, és így tovább a szivárvány összes színével és sorrendjével. Majd legvégül az egész tortát lekenjük körben is krémmel.
  12. Díszítjük, ahogy szeretnék, és mehet a hűtőbe egy éjszakára.
  13. Majd a szülinapos, amikor felvágja, csak úgy csodálkozik mindenki, milyen szép varázslat ez a finom remekmű!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18-20
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4208
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Ajánló

Szülinapra, akárkinek (én spec. anyumnak csináltam)!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szülinapos a családban nagyon örült ennek a kedves szándékkal készült ötletnek! Ajánlom mindenkinek!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...