r
Nosalty Logó

Ragu mini marharoládokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Ragu mini marharoládokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3716 micro
  • β-karotin
    9646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    157.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7529.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    4424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4181 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    14865 micro
  • β-karotin
    38583 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6550 micro
Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    616 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára. A kelbimbót megtisztogatjuk.
  2. A hússzeleteket jó vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsot darálunk rá.
  3. Az egyik oldalt mustárral kenjük, és arra az oldalra feltekerjük a húst.
  4. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercset, annyival, hogy centi vastag szeleteket vágunk a feltekert húsból. Minden szeletre essen egy rögzítő fogpiszkáló.
  5. 1 l vízben a két leveskockát a hús esetleges leesső nyesedékeivel feltesszük főni. Ha van otthon egy kis marhacsont, azt is beletesszük.
  6. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a vajon megpirítjuk a hústekercseket.
  7. Kiemeljük a megpirított hústekercskéket, a leveshez adjuk, hogy főjenek!
  8. A vajon pirítjuk a hagymát.
  9. Adjuk a répát és a krumplit, a levesből keveset hozzámerve puhára pároljuk.
  10. Amikor a hústekercskék már majdnem puhák, hozzáadjuk a kelbimbót.
  11. Amikor egészen puhák, hozzáadjuk a párolt répás-hagymás-krumplis egyveleget.
  12. Kóstolunk, sózunk, ha kell, borsot darálunk.
  13. Összeforraljuk, közben a crème fraîche-t egy ek levessel jól elkeverjük, majd a forró leveshez adjuk.
  14. Frissen vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9966
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Ajánló

Nagyon - nagyon finom egytál a téli napokra!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragu mini marharoládokkal
Harmathy Ildikó 313 recept

Vigyázat: nagyon finom! Kis színes: az ember megérdemli a Sorsát: a Tescoban (bocs) vettem a húst, mert olyan későn kellett Tapolcára mennem, hogy már semmi más nem volt nyitva. Valamiért mindenképpen be kellett mennem a Tescoba (nem is tudom már, mi a fene hiányzott éppen oly késői órán annyira), s ha már ott voltam, gondoltam legalább bevásárolok másnapra – kicsit tovább lehet aludni. Megyek a húspulthoz a lapocka beszerzésének szándékával, látom a pultban pár szelet lapocka hever. Nem voltak éppen csúnyák, csak tekeréshez túl kicsik. Ott áll egy rém helyes ifjú henteslegény, kérdem tőle „több lapocka nincs is?” Dehogynem! Elmondom, mit szeretnék, mutatom, egy olyan 20 x 30 centis szeleteket vagy nyitott szeleteket, mondom tekerni akarom. Lelkesen, segítőkészen reagál, megoldja. Jó! Otthagytam, elmentem valamit még begyűjteni. Visszajövök, ott egy egész lapocka, kicsit alulméretezett ahhoz, hogy az általam vágyott szeletek összejöjjenek. Kérdem, miként akarja megoldani a problémámat. Azt mondja a helyes kis fiatal henteslegény, hogy átlósan szeli majd a húst. Az – mondom – nem lesz olyan nagyon jó, próbáljon inkább nyitott szeleteket (hogy ti. két szelet nincsen egészen végigvágva, kinyílik, mint egy könyv és szét lehet klopfolni egy nagy szeletté). Fontos ugye, hogy szálirányban tekerjük majd az izomrostokat. Az ifjú segítőkész és lelkes, én bízom, megint otthagyom, míg megoldja a problémát. Visszajövök ismét, látom a levágott húst, rémes. Kérdi a srác, jó lesz-e így? Nem akarok a lelkébe  mászni, hisz oly fiatal még, meg azt is tudom, mit kell áldoznia egy Tesco állásért, rábólintok. (Majd megoldom valahogy, fő, hogy sikerélményhez jusson a fiatal!) Hát, mit mondjak? Több volt a leeső nyesedék, mint a feltekerhető hús! Szerencsére nálunk Beethoven (a kutyánk) hálás kuncsaft az ilyesmire, nincs pocsékolás! A Sors aztán úgy büntetett (volna, ha hagytam volna magam), hogy a fogpiszkáló nem volt elég a tekercseléshez! Nem hagytam azonban magam ismét a boltba zavarni, ha már előző este kikínlódtam a Tesco-t a mai nyugalomért: kifaragtam pár gyufát hegyesre a tűzéshez. A ragu egészen Isteni lett, ez a lényeg. Mégis van tanulság: a jól bevált henteséhez hűnek kell maradni az embernek, ha kicsit több fáradságba kerül is! Legközelebb, ha ezt a ragut készítem, meglátjátok, mi a különbség! Cserélem majd a képet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...