Ragu mini marharoládokkal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g marhalapocka198 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g kelbimbó19 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g marhalapocka792 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g kelbimbó77 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
24.8g marhalapocka33 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
8.3g kelbimbó3 kcal
-
19.9g sárgarépa7 kcal
-
24.8g burgonya14 kcal
-
0.8g leveskocka3 kcal
-
8.3g crème fraîche30 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1882.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 1106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 388 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1045 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 3716 micro
-
β-karotin 9646 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1638 micro
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 157.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7529.7 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 4424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1551.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4181 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 14865 micro
-
β-karotin 38583 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 6550 micro
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 616 micro
-
β-karotin 1598 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Hozzávalók
-
4 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg kelbimbó
-
6 db sárgarépa
-
60 dkg burgonya
-
2 db leveskocka
-
20 dkg crème fraîche
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A hagymát finomra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára. A kelbimbót megtisztogatjuk.
- A hússzeleteket jó vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsot darálunk rá.
- Az egyik oldalt mustárral kenjük, és arra az oldalra feltekerjük a húst.
- Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercset, annyival, hogy centi vastag szeleteket vágunk a feltekert húsból. Minden szeletre essen egy rögzítő fogpiszkáló.
- 1 l vízben a két leveskockát a hús esetleges leesső nyesedékeivel feltesszük főni. Ha van otthon egy kis marhacsont, azt is beletesszük.
- Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a vajon megpirítjuk a hústekercseket.
- Kiemeljük a megpirított hústekercskéket, a leveshez adjuk, hogy főjenek!
- A vajon pirítjuk a hagymát.
- Adjuk a répát és a krumplit, a levesből keveset hozzámerve puhára pároljuk.
- Amikor a hústekercskék már majdnem puhák, hozzáadjuk a kelbimbót.
- Amikor egészen puhák, hozzáadjuk a párolt répás-hagymás-krumplis egyveleget.
- Kóstolunk, sózunk, ha kell, borsot darálunk.
- Összeforraljuk, közben a crème fraîche-t egy ek levessel jól elkeverjük, majd a forró leveshez adjuk.
- Frissen vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9967
- Feltöltés dátuma: 2010. január 08.
Ajánló
Nagyon - nagyon finom egytál a téli napokra!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vigyázat: nagyon finom! Kis színes: az ember megérdemli a Sorsát: a Tescoban (bocs) vettem a húst, mert olyan későn kellett Tapolcára mennem, hogy már semmi más nem volt nyitva. Valamiért mindenképpen be kellett mennem a Tescoba (nem is tudom már, mi a fene hiányzott éppen oly késői órán annyira), s ha már ott voltam, gondoltam legalább bevásárolok másnapra – kicsit tovább lehet aludni. Megyek a húspulthoz a lapocka beszerzésének szándékával, látom a pultban pár szelet lapocka hever. Nem voltak éppen csúnyák, csak tekeréshez túl kicsik. Ott áll egy rém helyes ifjú henteslegény, kérdem tőle „több lapocka nincs is?” Dehogynem! Elmondom, mit szeretnék, mutatom, egy olyan 20 x 30 centis szeleteket vagy nyitott szeleteket, mondom tekerni akarom. Lelkesen, segítőkészen reagál, megoldja. Jó! Otthagytam, elmentem valamit még begyűjteni. Visszajövök, ott egy egész lapocka, kicsit alulméretezett ahhoz, hogy az általam vágyott szeletek összejöjjenek. Kérdem, miként akarja megoldani a problémámat. Azt mondja a helyes kis fiatal henteslegény, hogy átlósan szeli majd a húst. Az – mondom – nem lesz olyan nagyon jó, próbáljon inkább nyitott szeleteket (hogy ti. két szelet nincsen egészen végigvágva, kinyílik, mint egy könyv és szét lehet klopfolni egy nagy szeletté). Fontos ugye, hogy szálirányban tekerjük majd az izomrostokat. Az ifjú segítőkész és lelkes, én bízom, megint otthagyom, míg megoldja a problémát. Visszajövök ismét, látom a levágott húst, rémes. Kérdi a srác, jó lesz-e így? Nem akarok a lelkébe mászni, hisz oly fiatal még, meg azt is tudom, mit kell áldoznia egy Tesco állásért, rábólintok. (Majd megoldom valahogy, fő, hogy sikerélményhez jusson a fiatal!) Hát, mit mondjak? Több volt a leeső nyesedék, mint a feltekerhető hús! Szerencsére nálunk Beethoven (a kutyánk) hálás kuncsaft az ilyesmire, nincs pocsékolás! A Sors aztán úgy büntetett (volna, ha hagytam volna magam), hogy a fogpiszkáló nem volt elég a tekercseléshez! Nem hagytam azonban magam ismét a boltba zavarni, ha már előző este kikínlódtam a Tesco-t a mai nyugalomért: kifaragtam pár gyufát hegyesre a tűzéshez. A ragu egészen Isteni lett, ez a lényeg. Mégis van tanulság: a jól bevált henteséhez hűnek kell maradni az embernek, ha kicsit több fáradságba kerül is! Legközelebb, ha ezt a ragut készítem, meglátjátok, mi a különbség! Cserélem majd a képet.