r
Nosalty Logó

Ragacsos krémsajtos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ragacsos krémsajtos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3247 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    596 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3187 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 5920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Elkészítés

A morzsa tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A morzsához zúzzuk össze a kukoricapelyhet egészen morzsásra, keverjük össze a cukorral és a kekszmorzsával, majd olvasszuk meg a vajat, és azzal keverjük morzsásra. Úgy jó, ha össze tudjuk gyúrni gombócszerűre, de nem túl ragacsos.
  3. Tegyünk sötőpapírt egy tepsibe. A morzsát szórjuk bele, és egyengessük el benne, hogy mindenhol nagjából ugyanannyi legyen. Nyomkodjuk le ujjal, tenyérrel, aztán tegyük a sütőbe, és süssük 8-10 percig. Ne barnuljon meg!
  4. Egy nagy nyelesedényben lassú tűzön olvasszuk meg a csokit a vajjal, folyamatos kevergetés közben!
  5. Ha megolvadt vegyük le a tűzről, mindegyik hozzávalót külön-külön jól elkeverve adjuk hozzá, a kakaóport, a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, a sót,majd a lisztet. Én kézi habverővel dolgoztam el benne mindent, de lehet robotgéppel is (úgy kicsit karizomkímélőbb... :) ).
  6. A tésztát öntsük az elősütött morzsatésztára, és tegyük félre, míg elkészítjük a krémsajtos részt.
  7. Tegyüka krémsajtot egy kis tálba, és keverjük simáraa hozzávalókkal.
  8. Kanalazzunk belőle csíkokat a brownie tésztára, ha úgy érezzük túl sok, nem kell az egészet rátenni, nekem is megmaradt egy kevés.
  9. Ezután egy kis késsel vagy sütőtűvel kavargassuk el a tetején, hogy szép mintát kapjunk (lehet hogy bonyolultnak hangzik, de egyáltalán nem az!). Tegyük a sütőbe, süssük 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8627
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a csokit! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Regnum csapatommal utolsó alkalomra készültünk, husi sütögetés a kertben... Gondoltam miért ne vihetnék valami finomat a husi utánra, és ez lett belőle. Mikor megsütöttem anyukám, aki nem szereti a barna sütiket megkostólta, és teljesen odavolt tőle! A regnumosok meg szó szerint olvadoztak... Nagyon jól esett! :) De elég tömény!

Hozzávalók

A morzsa tésztához

A brownie tésztához

A krémsajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...