Ragacsos almás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
93g finomliszt337 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g só0 kcal
-
26g vaj188 kcal
-
60g tej34 kcal
A töltelékhez:
-
75g alma35 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az öntethez:
-
60g víz0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
A mázhoz:
-
50g barna cukor190 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
60g tej34 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
930
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
370g finomliszt1347 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g só0 kcal
-
105g vaj753 kcal
-
240g tej134 kcal
A töltelékhez:
-
300g alma140 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az öntethez:
-
240g víz0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
A mázhoz:
-
200g barna cukor760 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
240g tej134 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
3711
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.8g vaj41 kcal
-
13.2g tej7 kcal
A töltelékhez:
-
16.5g alma8 kcal
-
2.7g barna cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az öntethez:
-
13.2g víz0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
A mázhoz:
-
11g barna cukor42 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
203
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
930
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 110.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7359.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1760 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1691 mg
-
Nátrium 3619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.7 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 541.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 798 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
3711
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
370 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál só
-
105 g vaj
-
240 ml tej
A töltelékhez:
-
300 g alma
-
50 g barna cukor
-
2 teáskanál fahéj
-
2 teáskanál szerecsendió
Az öntethez:
-
240 ml víz
-
1 ek barna cukor
A mázhoz:
-
200 g barna cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
240 ml tej
-
1 ek vaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A tésztához:
- Egy edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat. Lassan adagoljuk hozzá a tejet -figyelni kell arra, hogy ne adjunk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor a tészta ragadni fog.
- Amikor a tészta nagyjából összeállt, egy meglisztezett deszkára tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe helyezzük egy kicsit pihenni.
A töltelékhez:
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat lemossuk és lereszeljük, hozzáadjuk a barna cukrot és a fűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk.
- A tésztát a meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát. Fentről lefelé haladva, amilyen szorosan csak tudjuk, összetekerjük, majd egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
- A tepsit sütőpapírral béleljük, és ebbe helyezzük bele a tekercseket.
Az öntethez:
- A vizet és a barna cukrot lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor a cukor felolvad, kb. 5 percig melegítjük még, majd hagyjuk kihűlni.
- Ebből az öntetből kanalazunk minden almás csiga tetejére, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz:
- A barna cukrot és a lisztet összekeverjük majd adunk hozzá egy kis tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett forralni kezdjük.
- Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a vajat, a maradék tejet és a vanília aromát. Amikor forrni kezd, akkor levesszük a tűzről, és az almás csigák tetejére kanalazzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 19 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Egy újabb Trónok harca ihletésű recept. Amikor az első kötetben ahhoz a részhez értem, hogy Jon az almás süteményből és véres hurkából álló reggelijét ette, egyből eszembe jutott ez a sütemény. Úgy gondolom, ez az almás finomság egy tipikus északi desszert is lehetne.