r
Nosalty Logó

Rácsos túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.6 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vajat kockákra daraboljuk, és elmorzsoljuk a liszttel, fahéjjal, gyömbérrel, egy csipet sóval és a kristály cukorral. Hozzáadunk egy egész tojást, és összegyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük, ez segít később a tészta nyújtásban.
  2. A töltelékhez a tehéntúrót áttörjük szitán, a műveletet lehet kézi mixerrel is helyettesíteni. Hozzáadjuk a túróhoz a csipet sót, tejfölt, reszelt citrom héjat, vaníliás cukrot, porcukrot és egy egész felvert tojást.
  3. A tészta 3/4-ed részét kinyújtjuk, és belehelyezzük a formába. Elősütjük 10-15 perc alatt. Az elősütéshez használjunk nehezéket (száraz lencse, rizs) zsírpapírban a töltelék helyett.
  4. Az elősütött tésztát hagyjuk kihűlni, utána töltsük bele a tölteléket, és a maradék nyers tésztával fonjunk a tetejére rácsot. Kenjük meg tojássárgájával, és 180 C fokon, légkeveréses sütőben süssük 30-40 perc alatt aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7717
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszváró, könnyen elkészíthető túrós pite. A desszert lényege, hogy bármilyen töltelékkel kivitelezhető, például csokoládéval és sütőtökkrémmel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...