r
Nosalty Logó

Rácsos sütemény 3. - almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Rácsos sütemény 3. - almás
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sóig bezárólag összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd elosztjuk a tésztát 2/3, illetve 1/3 arányban.
  2. A nagyobb tésztamennyiséget kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Lehet kinyújtani is, kinek, hogy könnyebb.
  3. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. A cukorral víz nélkül addig pároljuk, amíg levét el nem főtte. Fahéjjal ízesítjük.
  4. Ha a töltelék kihűlt, a tésztára simítjuk, majd a kevesebb tésztából kis darabokat tépve, csíkokat söndörgetve, rácsozzuk a süteményt.
  5. Tetejüket tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24766
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Az almás töltelék alatt a tésztát megkenhetjük vékony rétegben lekvárral, ami puhítja a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Horváth Ilona szakácskönyvéből való a recept. Nagyon finom csemege.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...