Rácsos sütemény 3. - almás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norci79
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3g tej1 kcal
A töltelékhez
Összesen
794
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 224.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
794
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1605.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.3 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 896.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 1278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1168 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
3178
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sóig bezárólag összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd elosztjuk a tésztát 2/3, illetve 1/3 arányban.
- A nagyobb tésztamennyiséget kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk, hogy egyenletes legyen. Lehet kinyújtani is, kinek, hogy könnyebb.
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. A cukorral víz nélkül addig pároljuk, amíg levét el nem főtte. Fahéjjal ízesítjük.
- Ha a töltelék kihűlt, a tésztára simítjuk, majd a kevesebb tésztából kis darabokat tépve, csíkokat söndörgetve, rácsozzuk a süteményt.
- Tetejüket tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 24804
- Feltöltés dátuma: 2011. február 04.
Ajánló
Az almás töltelék alatt a tésztát megkenhetjük vékony rétegben lekvárral, ami puhítja a tésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Norci79
94 recept
Horváth Ilona szakácskönyvéből való a recept. Nagyon finom csemege.