r
Nosalty Logó

Rácsos linzer házi baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Rácsos linzer házi baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5269.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 7576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, amíg összeáll a tésztánk.
  2. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy tepsit kibélelünkvele. Elsimítjuk rajta a baracklekvárt.
  3. A tészta maradékát szintén kinyújtjuk kb. tepsi méretűvé, és rádlival (cakkos tésztavágóval) 1,5 cm széles csíkokra vágjuk fel. Először átlósan, majd keresztbe felrakjuk a tésztacsíkokat, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  4. Kihűlés után azonnal fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9444
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anno, amikor saját háztartást kezdtem vezetni, Anyu receptjei közül néhányat én is meghonosítottam. Hát igen, nehéz elszakadni a gyermekkor ízeitől... Szerencsére az én családom is kedveli. Így, ha egyszerű, gyors és finom édességre vágyunk, ezt nyugodtan bevethetem. Nálam azért jött ki viszonylag alacsony költség, mert a kertben termett sárgabarackból, sajátkezűleg készítettem el a lekvárt. Egyébként arra gondoltam, hiába voltam most lelkiismeretes és töltöttem ki a költség rublikát, attól tartok  ez az ár nem sokáig lesz valós... Már 40-50 ft-os tojás árról csiripelnek a madárkák... :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...