Rácsos barackos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
21g vaj152 kcal
-
46g finomliszt168 kcal
-
3 kcal
A krémhez
-
8g tojássárgája24 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g tej35 kcal
-
156 kcal
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
450g sárgabaracklekvár1251 kcal
Összesen
5450
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
5.7g tojás7 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
19.2g finomliszt70 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
A krémhez
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
25.9g tej15 kcal
-
23.4g sárgabaracklekvár65 kcal
Összesen
283
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 177.8 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2878.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 897 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 870.9 g
-
Cukor 470 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 1518 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1215 micro
Összesen
5450
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
200 g cukor
-
170 g vaj
-
370 g finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 l tej
-
450 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- Krém készítése:
- Egy lábasban összekeverünk3 tojássárgáját 3 kanál cukorral és 2 evőkanál liszttel.
- Hozzáöntünk lassan fél liter tejet, forrásig kevergetjük.
- Forrás után kiöntjük egy nagy tányérra, és hagyjuk kihűlni.
- Tészta készítése:
- Kéttojást összekeverünk 200 gcukorral,170gvajjal(amit előtte megmelegítünk, hogy folyékony legyen), a liszttel és az élesztővel.
- Egy kb. 30 cm-es tortaformát kivajazunk, és kilisztezünk.
- A tésztából leveszünk egy kis darabot, amivel a végén a rácsokat csináljuk, a többi tésztát beletesszüka tortaformába.
- A formában lévő tésztára ráöntjüka krémet.
- Közben egykis lábasban melegítünk 450 gsárgabaracklekvárt, és amikor már híg, ráöntjüka krémre.
- A félretett tésztából kis rácsokat sodrunk, és azzal díszítjük.
- Hideg ütőben (nincs előmelegítés) 180 fokon45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x32x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3310
- Feltöltés dátuma: 2013. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez egy személyes receptem.