r
Nosalty Logó

Quinoa zhuggal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Quinoa zhuggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

quinoa és zöldségek

piros zhug

összeállítás

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

quinoa és zöldségek

piros zhug

összeállítás

Összesen 1319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

quinoa és zöldségek

piros zhug

összeállítás

Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2285 micro
  • β-crypt
    651 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2231.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    697 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    9142 micro
  • β-crypt
    2604 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 1319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

quinoa és zöldségek

piros zhug

összeállítás

Elkészítés

quinoa és zöldségek

  1. A quinoát átöblítjük, és a forró vízben feltesszük főni közepes lángon. Fedjük le fedővel.
  2. Közben az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
  3. Felkockázzuk a hagymákat, és az olajban üvegesre pirítjuk.
  4. Feldaraboljuk a paprikákat, és a hagymára dobva fedő alatt puhára pároljuk.

piros zhug

  1. A római köménymagot és a kardamom magok belső, kis fekete magjait mozsárban összetörjük.
  2. A fokhagymagerezdeket átpasszírozzuk.
  3. A korianderleveleket, limelevet és az olajat összeturmixoljuk.
  4. A korianderes lébe dobjuk a fokhagymapürét és kardamom- és köménymagokat. Turmixoljuk.

összeállítás

  1. A kifőtt quinoát a hagymás paprikába keverjük.
  2. Először csak 2 evőkanálnyi piros zhugot keverjünk bele, és kóstoljuk meg!
  3. Ízlés szerint még adhatunk hozzá, akár a tányérokon is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2956
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 22.

Ajánló

Gyors és egészséges étel hús, tojás, tej, glutén nélkül.

Receptkategóriák

A vegán ételek is lehetnek pikánsak!

Hozzávalók

quinoa és zöldségek

piros zhug

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...