r
Nosalty Logó

Quinoa pogácsa tejszínes gombaraguval

sajtimádó
Quinoa pogácsa tejszínes gombaraguval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a quinoa pogácsa

a gombaragu

808
Kalória
40.6g
Fehérje
63.9g
Szénhidrát
38.8g
Zsír
224.9g
Víz
160.4g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a quinoa pogácsa

a gombaragu

Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a quinoa pogácsa

a gombaragu

Összesen 1617 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a quinoa pogácsa

a gombaragu

Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 1617 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

a quinoa pogácsa

  1. Az előfőzött quinoához keverjük a tojást, fél deci tejszínt, reszelt sajtot, apróra vágott sonkát.
  2. A masszát kiszúró formába töltjük, és 180 fokon sütjük kb. 15 percig (ha nincs kiszúró formád, akkor egy üvegtálban is megsütheted, majd tálaláskor felszeleteled).

a gombaragu

  1. Amíg a korongok sülnek, addig elkészítjük a gombaragut. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felszeletelt gombát, és 5 percig pároljuk.
  2. Jöhet a fehérbor és a fűszerek hozzáadása (a gomba szereti a borsot, úgyhogy én nem sajnálom tőle).
  3. A végén hozzáadjuk a megmaradt tejszínt, és 5 perc alatt összefőzzük.
  4. Tálaláskor a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Aki szeret kísérletezni, annak ajánlom az alábbi receptet. 

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...