adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
220
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1326
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
25.7g quinoa95 kcal
-
56.6g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.3g koriander1 kcal
Összesen
100
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
220
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5529.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 708 mg
-
Foszfor 1628 mg
-
Nátrium 2845 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 980.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1558 micro
-
β-karotin 5024 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
1326
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 bögre quinoa
-
1 tk só
Elkészítés
- Ahagymát, a zellert, asárgarépát és afokhagymát magas hőmérsékleten, zsiradék nélkül folyamatos keverés mellett pirítsuk addig, míg karamellizálódni nem kezd.
- Adjuk hozzá aköményt, az oregánót, aquinoát, és így kevergessük még kb. 3 percig.
- Öntsük ráa forrásban lévősós vizetvagy zöldséglevest.Közepes hőmérsékleten, fedő alattfőzzükkörülbelül 20percig, míga quinoa az összes folyadékotteljesenfel nem szívja. (Akkor jó, ha úgy néz ki, mintha kicsírázott volna.) A főzés során ne kevergessük, és jól illeszkedő fedőt használjunk, hogy ne szökjön el a nedvesség.
- Vegyük le a tűzről, 5-10 percig hagyjukállni, majd villával lazítsuk fel. Adjuk hozzá a koriandertvagy a petrezselymet, és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12533
- Feltöltés dátuma: 2012. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A quinoát az inkák aranyaként is emlegetik. A szó kecsua nyelven annyit tesz: „a Magok Anyja”. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Felhasználás előtt ne feledjük alaposan átmosni és lecsepegtetni, különben a héját bevonó szaponin nevű anyagtól keserű lehet (amúgy ez az anyag védi meg a magot a kártevőktől). A köleshez hasonlóan semleges ízű, ezért édes és sós ételek alapanyagaként is kiváló. Az eredeti recept itt található.