r
Nosalty Logó

Pusztapörkölt witch konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Pusztapörkölt witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10011.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3251 mg
  • Nátrium
    5544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuktában felforrósított zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymákat, dobjuk rá a kockára vágott húsokat. Hintsük meg paprikával, és kevergessük, amíg a hús is kicsit megpirul.
  2. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy majdnem ellepje, sózzuk. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 1 órát főzzük kis lángon.
  3. Vegyük le a fedőt, adjuk a húshoz a kockára vágott burgonyát, és kis lángon főzzük további 30 percig. Sárga krumplit használjunk, mert az nem fog atomjaira esni, mire megfő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3659
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Friss, ropogós kenyér a szaft mártogatásához, savanyú uborka vagy savanyú káposzta meg azért, hogy könnyebben emészthető legyen ez a zsíros étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyáva voltam, és kuktában főztem ezt a pörköltet, mert attól féltem, nem fog egyszerre megpuhulni a három különböző hús. Ráadásul nem is bárányt kellene belerakni, hanem borjút, és nem mondom, hogy lehetetlen beszerezni, de az biztos, hogy lejárnám a lábam, mire a legközelebbi boltban megtalálnám. :o) Legutóbb ugyanis így jártam, elmentem a legmesszibb üzletbe, ami csak létezik, aztán lassan-lassan csurogtam hazafelé, és megálltam mindenhol, ahol csak húst árulnak, és a házunkhoz közel esőben találtam végül is borjúhúst.  Egy angol nyelvű szakácskönyvben találtam ezt a receptet, amit a Depression (gazdasági világválság) ideje alatt adtak ki, hogy az amerikai háziasszonyoknak ötleteket adjanak más népek ételeivel, hogy olcsón tudjanak főzni. Hah, szóval borjúhúst javasoltak a Depression alatt, akkor most mi van? Szerintem már a béka feneke is a csillagos ég ezek szerint, hehe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...