r
Nosalty Logó

Puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tojáshabhoz

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tojáshabhoz

Összesen 4718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tojáshabhoz

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.3 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 4718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat, mézet és a két darab tojást robotgéppel összedolgozzuk. Egy másik tálban a lisztet, cukrot, citromhéjat a fűszerekkel összekeverjük. A két tál tartalmát összegyúrjuk, és minimum 1 órát pihentetjük.
  2. A kihűlt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és külön-külön hengerré sodorjuk őket, majd diónyi darabokat vágunk és gömbölyítünk, a tenyerünk segítségével pedig kilapítjuk őket.
  3. Sütőpapírra tesszük, 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük, vigyázva arra, hogy ne égjenek meg.
  4. A kihűlt puszedliket belemártogatjuk a krémbe, és legalább egy éjszakát pihentetjük.

A tojáshabhoz

  1. A tojáshabos mázhoz vizet melegítünk, és az edényre helyezünk egy tálkát, ebben fogunk dolgozni.
  2. Beleszórjuk a porcukrot és a tojásfehérjéket. Kézi habverő segítségével addig keverjük, míg a krém meleg nem lesz.
  3. Ekkor levesszük a tűzről az edényt, és a kézi habverő segítségével szép fényesre, habosra verjük a krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 12874
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Ez a Bécsből érkezett finomság már-már alapdarabnak mondható karácsony és húsvét tájékán. Íme, Nagyi receptje, dupla adag mázzal! ;)

Hozzávalók

A tésztához

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...