Puncstorta Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
A tortaforma kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
806
kcal
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g porcukor774 kcal
-
75g citromlé17 kcal
-
75g rum173 kcal
-
75g eperszörp227 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A tetejére
A tortaforma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
6446
kcal
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
A piskótához
-
19.7g tojás25 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
9g porcukor35 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
3.4g rum8 kcal
-
3.4g eperszörp10 kcal
-
13.4g sárgabaracklekvár37 kcal
A tetejére
A tortaforma kikenéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
Összesen
288
kcal
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.8 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
806
kcal
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1470 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5472.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1215 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 2291 mg
-
Nátrium 1610 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1374.6 g
-
Cukor 1111 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 593.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 715 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2006 micro
Összesen
6446
kcal
- 3% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
22.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg porcukor
-
75 ml citromlé
-
75 ml rum
-
30 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
A tortaforma kikenéséhez
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habossá verjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
- Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A piskótát rácsra téve kihűtjük.
- A citromlevet a 20 dkg porcukorral felforraljuk.Kevergetve felolvasztjuk a cukrot. Ezután kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a rumot öntjük.
- A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kikaparjuk egy kanállal óvatosan, hogy a piskóta külsejét ne vágjuk át. Kb.0,5 cm-1 cm maradjon körbe.A kikapart piskótátkisebb darabokra tépkedjük. A felét a rumos lébe, a másik felét a málnaszörpös lébe forgatjuk.
- A piskótát belül körbekenjük sárgabaracklekvárral. A tetejének a belső oldalát is megkenjük a lekvárral.
- Alekvárral megkent piskótának az aljába először a rumos tölteléket osztjuk el, majd erre a málnaszörpös tölteléket. Ráborítjuk a tetejét, és erre teszünk egy sütőpapírtés egy vágódeszkát. Erre ráteszünk valamit súlynak, hogy lenyomja a tetejét. Egy éjszakát így hagyjuk.
- A mázhoz egy lábasba beletesszük a málnaszörpöt, a rumot, a citromlevetés a porcukrot. Állandóan kevergetve felolvasztjuk, és rögtön ráöntjük/kenjük a tetejére.
- 1 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 51437
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
Ha valaki szereti a mazsolát, a töltelékbe 5 dkg áztatott mazsolát keverhet. Én azért nem kevertem, mert nem mindenki szereti nálunk a mazsolát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta Nóri unokahúgomnak készült a születésnapjára. Ő is laktózérzékeny, így én a tortaformát nem vajjal, hanem olajjal kentem ki, és úgy szórtam meg a liszttel. Mindenkinek nagyon ízlett. A Tímea sogórnőm azt mondta, hogy ezt is felvehetem a gyakran készítendő torták listájára.