r
Nosalty Logó

Puncstorta 8. - meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta 8. - meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7940.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2231 micro
Összesen 3410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük. Először a tojásfehérjéből kemény habot verünk. Másik edényben a tojássárgáját, a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, majd hozzátesszük a felvert habot is.
  2. Három részre osztjuk a piskótatésztát, és sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük mindhárom piskótát, kb. 10-15 perc alatt.
  3. Amíg hűlnek a piskótalapok, elkészítjük a puncspudingot. Egyesével robotgéppel, 3-3 dl tejjel összekeverjük a 3 csomag pudingot úgy, hogy kicsit sűrű legyen.
  4. Egy cs puding kerül két piskótalap közé. Kétszer megtöltjük így a tortát, majd a harmadik adag punccsal a tetejét kenjük be, és az oldalát körbe.
  5. Díszítésként meggyet, reszelt étcsokit, csokidrazsét, illetve mogyorós pudingot habzsákos nyomóval rányomunk körbe vagy ízlés szerint.
  6. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, hogy megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11457
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Én a piskóták közé a puncsba is tettem pár szem meggybefőttet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomnak a születésnapjára készítettem el ezt a tortát, sikerült meglepnünk őt, örült neki, és persze finom lett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...