r
Nosalty Logó

Puncskocka sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Puncskocka sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 809 kcal
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.6 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3228 kcal
  • 3% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 317 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot, lekvárt, rumaromát, vizet, mazsolát (ha szeretjük) összefőzzük. Ha elolvad a cukor, vagy a mazsola megduzzad, már jó is. Levesszük a tűzről.
  2. A babapiskótát összetörjük, vagy lereszeljük úgy, hogy legyenek benne nagyobb darabok is. Hozzákeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a megfőzött anyagokat, jól összedolgozzuk.
  3. Folpackkal bélelt formába tesszük (kb.15 x 25 cm). 1-2 órára a hűtőbe tesszük állni, majd kockákra vágjuk. Én kisebb kockákra vágtam, így több lett, és könnyebb megenni, mint egy nagy kockát.
  4. Ha csak a tetejét borítjuk be puncsmázzal, elég 1 tasak, de ha az oldalait is, akkor 2 csomagra lesz szükség. Elkészítjük az előírás szerint, majd beborítjuk a süteményt. 3 kocka tejcsokit kis pohárkában a mikróban felmelegítünk, majd a cukormázra csurgatjuk díszítésnek.
  5. Visszatesszük a mázas kockákat a hűtőbe, hogy dermedjen. Az igazi 1 nap múlva lesz, amikor a cukormáz is teljesen megkeményedett rajta és ropogós lesz.
  6. Olyan mint a bolti, csak szerintem finomabb!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 27506
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 28.

Ajánló

Én ezt az édességet általában nyáron szoktam elkészíteni, amikor nem kell bekapcsolni a nagy melegben a sütőt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért írtam tejcsokit, mert aki kisgyereknek készíti, ők a tejcsokit jobban szeretik. De ha nagyobb gyereknek vagy felnőttnek készül, akkor lehet étcsokit is használni a díszítéshez. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...