Pulykaszárny székely módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Incsifincsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
591
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2954
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 1419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 705.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
591
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 453.9 g
Zsír
-
Összesen 83.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12308.9 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 3824 mg
-
Nátrium 7096 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3526.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 162 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 1231 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2954
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szárnyakat befűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Lefödjük, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk (hideg helyen, hűtőben).
- Másnap, ha már jól bepácolódott a húsunk, kivesszük, aztán egy főzőedénybe rakjuk (én kuktába szoktam, mert hamarább van), és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Két evőkanálnyi sóval ízesítjük. Körülbelül 1 óra alatt puhára pároljuk.
- Ha megvan, kivesszük, és egy tálcára rakjuk. (A levét nem föltétlenül kell kidobni, húsleves alapnak tökéletes.)
- Megkenjük a tepsit zsírral, belerakjuk a combokat, és előmelegített sütőben, körülbelül 40 percig sütjük.
- Amikor már nagyjából kész, megkenjük mézzel, hogy szép aranybarnára piruljon, és visszarakjuk a sütőbe még legalább 10 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 4128
- Feltöltés dátuma: 2019. április 02.
Ajánló
Köretnek krumplipürét, párolt vörös káposztát válasszunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incsifincsi
31 recept
Ropogósan, vörös káposztával a legjobb!