r
Nosalty Logó

Pulykás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Pulykás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

lasagne

besamel mártás

Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

lasagne

besamel mártás

Összesen 5794 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

lasagne

besamel mártás

Összesen 173 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4176.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    399.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16707.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    505 mg
  • Kálcium
    3633 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    4696 mg
  • Nátrium
    7038 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1705 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 5794 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4316 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

lasagne

besamel mártás

Elkészítés

lasagne

  1. A hagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a darált húst, sűrített paradicsomot, sót, borsot, oregánót, és fedő alatt főzzük, mérsékelt lángon 30 percet. Majd a végén tejszínnel elkevert 1 ek liszttel sűrítjük.
  2. Elkészítjük a besamel mártást: a vajon pirítjuk a lisztet, majd a forró tejjel felöntjük, és kisebb lángon kevergetve sűrűsödésig főzzük.
  3. A jénai tálba először a húsos szószból teszünk, erre rá a tésztalapokat, erre rá a besamel mártást, erre rá a lapkasajtokat, majd megint húsos szósz, és ezt mindaddig rakjuk, míg van a tésztánkból.
  4. A tetejére húsos szósznak kell kerülni, amit reszelt sajttal megszórunk, és mehet is a sütőbe 50 percre 180 fokon. Sütőtől függően, míg piros lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2804
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykás lasagne
Smaragd konyha 149 recept

Nagyon finom volt. Tehetünk bele csili paprikát is, és akkor pikáns lesz a húsos szósz íze. Nagyon egyszerű elkészíteni. Kiadós ebéd.

Hozzávalók

lasagne

besamel mártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...