Pulykás-fodroskel-saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g pulykahús144 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
75g salátalevél10 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
75g fodros kel0 kcal
Összesen
240
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g pulykahús288 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g salátalevél20 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
150g fodros kel0 kcal
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38.7g pulykahús45 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
23.2g salátalevél3 kcal
-
12.4g sárgarépa5 kcal
-
23.2g fodros kel0 kcal
Összesen
75
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4440 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1008 micro
Összesen
240
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 394.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 866 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8879 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2017 micro
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 383 micro
-
β-karotin 1375 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg pulykahús
-
2 ek olívaolaj
-
2 kis db sárgarépa
-
15 dkg fodros kel
Elkészítés
- A pulykát felkockázzuk, serpenyőben az olívaolajon, közepes hőfokon, 15 perc alatt megpároljuk.
- A fodros kelt megmossuk, vastag ereit kivágjuk, és feldaraboljuk.
- Egy másik kis serpenyőben 2 evőkanál vízzel megpároljuk a fodros kelt fedő alatt. Többször keverjük meg. 5 perc alatt kész.
- A salátát falatnyi darabokra vágjuk, két tányérra szórjuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, és a hámozóval vékony csíkokra szeljük. A salátára helyezzük.
- A párolt fodros kelt elrendezzük a két tányéron.
- A párolt pulykát igazságosan elosztjuk a salátákon.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2093
- Feltöltés dátuma: 2016. március 24.
Ajánló
Salátaöntettel, magokkal, krutonnal, kenyérrel, pirítóssal, rozskenyérrel párosíthatjuk ízlésük szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyorsan összedobható, egyszerű saláta. A pulyka és fodros kel párolva.